Inspectorii scolari nemteni au inceput, ieri, cercetarile in cazul unui profesor maistru de la scoala din localitatea Bara, judetul Neamt, acuzat de o fosta eleva de clasa a X-a ca ar fi profitat sexual de ea si ca ar fi lasat-o insarcinata.
As
Inspectorii scolari nemteni au inceput, ieri, cercetarile in cazul unui profesor maistru de la scoala din localitatea Bara, judetul Neamt, acuzat de o fosta eleva de clasa a X-a ca ar fi profitat sexual de ea si ca ar fi lasat-o insarcinata.
Astfel, o echipa de inspectori a mers la scoala din Bara pentru a verifica acuzatiile de coruptie sexuala aduse unui profesor maistru incadrat la aceasta unitate de invatamant. Impotriva acestuia, Elisabeta T. a facut o reclamatie la Politie, in care il acuza ca a intretinut relatii sexuale cu ea, in urma carora a ramas insarcinata. Fata a povestit ca, in iunie 2004, in timp ce era in clasa a X-a, a facut practica la ferma profesorului, acesta avand un contract cu scoala in calitate de patron al unei societati comerciale. Ea a spus ca, intr-o zi, dascalul i-a oferit o cafea instant si ca, dupa ce a baut-o, s-a simtit molesita. Atunci, sustine fata, maistrul a inceput sa o stranga in brate, sa-i spuna ca o place si ca o iubeste, insa pana la urma a lasat-o in pace. "In clasa a X-a, am facut practica la pui, in ferma domnului profesor. In timpul scolii, pe la sfarsitul anului, in mai 2004, a spus ca trebuie sa faca o schimbare si sa vina la pregatire doar un singur elev. Fiind mai aproape m-a ales pe mine. Mergeam la practica dimineata, dupa-amiaza si seara. Stateam doua ore, dadeam de mancare la pui, faceam curat, le dadeam apa si ii supravegheam. Am facut acestea pana pe 10 iunie, dimineata, atunci cand am mers la practica si l-am gasit acolo, ceea ce nu era normal. Hotarasem ca atunci cand el nu este acolo sa merg eu, sa am grija de pui. Mi-a spus ca vrea sa stam de vorba. Ne-am pus la o masa, am vorbit, iar apoi m-am dus afara, sa dau de mancare la pui. El, intre timp a preparat doua ness-uri. Cand m-am intors, mi-a oferit un ness si initial l-am refuzat. Am baut acel ness si m-am simtit molesita. Nu pot spune ca a pus ceva in el, pentru ca nu l-am vazut. A inceput sa-mi faca avansuri, spunandu-mi ca ma doreste, ca ma place, ca ma iubeste, ca sunt o fata desteapta si inteligenta si asa mai departe. Imi era rau, dar a inceput sa ma pipaie si m-a prins in brate, spunandu-mi sa ma linistesc. In aceea zi nu s-a intamplat nimic si l-am iertat pentru ce s-a intamplat, pentru ca mi-am spus ca asa sunt toti barbatii", a declarat Elisabeta. Fosta eleva a precizat ca, a doua zi dupa acest incident, profesorul a servit-o cu o sticla de suc si, dupa ce a baut, a simtit aceeasi stare de moleseala. Astfel, pedagogul a reusit sa intretina relatii sexuale cu ea, situatii care s-au mai repetat inca de sase ori pana la sfarsitul practicii.
Fosta eleva, insarcinata in prezent in luna a opta, le-a spus politistilor ca a reclamat atat de tarziu cele intamplate intrucat i-a fost frica de reactia familiei si ca deja evolutia sarcinii nu i-a mai permis sa ascunda acest lucru. Elisabeta a afirmat ca nu vrea decat ca profesorul sa recunoasca ca este tatal copilului si sa-i plateasca pensie alimentara: "Nu cer nimic de la el, am putina vinovatie, insa cea mai mare vinovatie o are el. Vreau sa recunoasca faptul ca el e tatal si sa isi achite indatoririle drepturile copilului, pensia alimentara si legea sa vorbeasca mai departe. Acum totul va vorbi la analize, pe care am sa le fac"
Profesorul nu a recunoscut cele intamplate si a precizat ca intentioneaza sa ceara un test de paternitate si sa o dea in judecata pe Elisabeta. "N-am avut o nici relatie de acest gen. M-au chestionat cei de la Postul de Politie Bara pe acest motiv si le-am spus ca, daca se face dovada ca eu sunt vinovat, atunci eu n-am nimic impotriva. Eu stiu ca n-am avut nici o relatie cu aceasta fata. Avand in vedere ca profesez de trei ani in institutia scolara de la Bara, o cunosc pe aceasta fata, insa nu din punctul de vedere cum sustine ea. Exista un contract de colaborare intre Scoala Bara si firma la care sunt patron. Eu am acte doveditoare ca aceasta este o inscenare, pusa la cale ori de ea, ori de parintii acesteia, cum se intampla si in alte parti din tara asta, la ora actuala. Se vor face niste teste, iar cel care este vinovat va trebui sa raspunda. Eu am sa o dau in judecata, la fel ca si pe cei care afirma aceste lucruri, pentru ca ma face vinovat de aceasta intamplare si nu ma simt vinovat. Poate oricine de pe strada sa vina si sa zica ca a ramas insarcinata cu nu stiu cine. N-am nimic cu ea si n-am avut nimic, am martori ce pot sa confirme asta", a mentionat profesorul acuzat.
Altfel, conducerea scolii sustine ca nu a stiut nimic despre acest incident si nu se poate pronunta pana cand autoritatile nu stabilesc adevarul. "Normal ca aceasta intamplare nu face cinste scolii noastre. Daca ar fi fost adevarat, cred ca era normal sa vina sa ne spuna atunci cand s-a intamplat, nu acum, dupa opt luni de zile. Fata sustine ca lucrurile s-au petrecut la orele de practica, dar examenele nu s-au dat acolo, mai ales ca elevii merg in grup la aceasta practica, nu cate unul. Problema este delicata, nu pot sa ma pronunt sau sa acuz pe acest profesor", a declarat Filica Serban, directoarea Scolii din Bara. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.