Piata berii a atins, anul trecut, 1,25 miliarde de euro, in crestere cu 10% fata de 2003, a declarat directorul general al Patronatului Societatii Producatoare de Bere din Romania (PSPBR), Vifor Versescu, informeaza Mediafax. "Vanzarile au crescut cu
Piata berii a atins, anul trecut, 1,25 miliarde de euro, in crestere cu 10% fata de 2003, a declarat directorul general al Patronatului Societatii Producatoare de Bere din Romania (PSPBR), Vifor Versescu, informeaza Mediafax. "Vanzarile au crescut cu aproximativ 14%, la 14,6 milioane de hectolitri", a spus Versescu. Cu toate ca rezultatele au fost in crestere, ele nu au atins nivelul asteptat de producatori, in special din cauza vremii mai racoroase din perioada de vara. "Vremea nu a fost favorabila. A fost o vara ploioasa, rece, asa ca vanzarile producatorilor de bere nu au avut cresteri semnificative", a adaugat Versescu.
In ceea ce priveste tendintele manifestate pe piata, s-a observat majorarea cererii pentru berea la PET cu circa 30% (din consumul total pe 2004), in detrimentul celei la butoi.
In luna august a anului trecut, Guvernul a decis sa reduca, incepand cu data de 1 ianuarie 2005, acciza la micii producatori (cu o capacitate de pana la 200.000 de hectolitri) de la 0,5 euro/hectolitru la 0,38 euro/hectolitru. Reprezentantii patronatului solicita autoritatilor sa micsoreze accizele si la unitatile cu o capacitate de pana la 400.000 hectolitri care detin fabrici de malt. (A.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.