Orchestra europeana de tineret "Unisono", dirijata de Horia Andreescu si avandu-l ca solist pe Andrei Licaret, va sustine maine, la Ateneul Roman, de la orele 19.00, un concert extraordionar. Programul va cuprinde "Simfonia a V-a" de Andreas Schencke
Orchestra europeana de tineret "Unisono", dirijata de Horia Andreescu si avandu-l ca solist pe Andrei Licaret, va sustine maine, la Ateneul Roman, de la orele 19.00, un concert extraordionar. Programul va cuprinde "Simfonia a V-a" de Andreas Schencker (compozitor german nascut pe teritoriul de astazi al Romaniei, la Sura Mica, jud. Sibiu si instruit muzical la Brasov) si doua lucrari de Beethoven - "Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra" si "Simfonia a II-a".
In urma cu cativa ani, la Bucuresti lua fiinta Asociatia Culturala "Unisono", menita sa sprijine si sa promoveze tinerii muzicieni romani cu talent, initiatoarea acestui proiect fiind Sylvia Petre, nascuta in Germania, absolventa a celebrei Juilliard School New York la clasa de harpa. Incepand din 2001, ea a organizat la resedinta sa mini-stagiuni estivale in aer liber; in iunie 2004 a debutat "Bucharest Wind Orchestra", iar in toamna trecuta a initiat "Orchestra Europeana Unisono", formata din 55 de tineri selectati dintre cei mai buni studenti sau absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti. Un alt aspect interesant din activitatea Asociatiei culturale "Unisono" a fost organizarea unor cursuri internationale de maiestrie, in august 2004. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.