O comisie de control a Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) va face, incepand din 28 februarie, o verificare a activitatii conducerii Operei Nationale din Bucuresti in perioada 2001-2004, au declarat pentru MEDIAFAX surse din MCC. In prezent, o co
O comisie de control a Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) va face, incepand din 28 februarie, o verificare a activitatii conducerii Operei Nationale din Bucuresti in perioada 2001-2004, au declarat pentru MEDIAFAX surse din MCC. In prezent, o comisie de control se afla la Teatrul National din Bucuresti, pentru a cerceta activitatea institutiei din punct de vedere administrativ si financiar, cat timp aceasta a fost condusa de Dinu Sararu (2001-2004), in legatura cu care ministerul a primit mai multe plangeri si semnale negative.
Potrivit MCC, comisia de la Opera, care urmeaza a fi instituita prin ordin al ministrului Culturii si Cultelor, va trebui sa verifice acitivitatea financiara pentru cheltuieli de personal, cheltuieli materiale, cheltuieli pentru programe culturale si investitii si sa analizeze eficienta managementului in realizarea indicatorilor economici si artistici.
De asemenea, comisia va face o verificare a activitatii depuse in domeniul resurselor umane, referitor la organigrame si regulamente de organizare, modificari ale organigramelor, precum si respectarea normelor legale privind informarea institutiei in legatura cu modificarea acestora.
Vor mai fi supuse analizei deciziile legate de delegarile de atributii, contractele de management semnate intre manager si MCC, si modul in care s-au respectat normele legale in privinta angajarilor de personal.
Ministrul Culturii Mona Musca a declarat, la cea mai recenta conferinta de presa, ca va lua o decizie asupra reinnoirii contractului cu directorul Ludovic Spiess doar dupa efectuarea unui control complet la Opera Nationala din Bucuresti. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.