Investigatorii americani veniti la Bucuresti sa ancheteze ei accidentul mortal a carui victima a fost muzicianul Teo Peter si care a inflamat, prin evolutiile cercetarii, opinia publica au decis. Puscasul marin este nevinovat, ba chiar e victima. N-a
Investigatorii americani veniti la Bucuresti sa ancheteze ei accidentul mortal a carui victima a fost muzicianul Teo Peter si care a inflamat, prin evolutiile cercetarii, opinia publica au decis. Puscasul marin este nevinovat, ba chiar e victima. N-ar fi exclus nu numai sa fie achitat, dar si sa ceara daune de la taximetristul scos tap ispasitor. El, puscasul, ar fi circulat cu vreo 40 km/h, nu era beat, indicatoarele care-l obligau sa cedeze trecerea erau prost amplasate de niste tembeli bastinasi, iar taximetristul dambovitean ar fi condus prea repede. Daca aceste concluzii ar fi fost puse de avocatii militarului american intr-un proces desfasurat normal, la Bucuresti, n-ar fi nimic de obiectat, acuzatorii romani neavand decat sa demonstreze contrariul. E doar de reamintit ca soferul american a refuzat recoltarea de probe biologice pentru alcoolemie si ca Ambasada l-a expediat imediat acasa, fara a fi anchetat de procurorii romani. Acestia si politistii bucuresteni n-au avut apoi de facut decat sa fie grefierii si ghizii investigatorilor americani, cand au binevoit sa se deplaseze pana intr-o tarisoara pe care au cautat-o pe harta inainte de a pleca de pe Potomac. Lucrurile nu se pot opri aici si nu cred ca autoritatile judiciare si oficialitatile romane sunt chiar atat de neputincioase si de obediente. Am o singura nedumerire: daca presedintele Traian Basescu, asa cum a declarat ritos de curand, chiar ii va cere demn omologului sau de la Washington, cu prilejul proximei vizite, ca puscasul marin sa beneficieze de un proces drept si moral la Bucuresti. Altfel, il va bantui amintirea lui Teo Peter.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.