Baloanele sunt un "ingredient" de baza pentru orice petrecere sau nunta. Efectul e insa si mai mare atunci cand acestea sunt transformate in aranjamente florale sau diverse personaje. Cei care fac aceasta munca se numesc, neoficial, "modelatori de ba
Baloanele sunt un "ingredient" de baza pentru orice petrecere sau nunta. Efectul e insa si mai mare atunci cand acestea sunt transformate in aranjamente florale sau diverse personaje. Cei care fac aceasta munca se numesc, neoficial, "modelatori de baloane". Denumirea nu figureaza in nomenclatorul de meserii.
Virgil Stoleriu modeleaza baloane de 7 ani. Transformarea baloanelor in tot felul de obiecte si personaje e o traditie americana. Virgil a "furat" arta modelarii baloanelor chiar de la niste americani. "Am invatat in doua saptamani, dar aproape ca nu dormeam noaptea ca sa exersez. Cel mai impresionant model pe care l-am facut a fost un peisaj de 1,5 metri inaltime si 5 metri latime", ne-a povestit Virgil. El a lucrat si pentru cateva vedete. A modelat baloane pentru ziua Alexiei, fetita Andreei Esca, si a Mayei, pustoaica lui Cornel Sorian, de la formatia Stigma. S-a ocupat si de impodobirea locatiei unde au avut nunta vedetele PRO TV Andi Moisescu si Olivia Steer. La un peisaj, se folosesc cateva sute de baloane si se lucreaza si 12 ore. Pretul e pe masura: intre 6 si 15 milioane de lei. Baloanele utilizate sunt speciale. Pentru a lua forma dorita, sunt umflate cu un aparat si modelate cu mainile. Pretul unei lucrari variaza in functie de marime si de tema abordata. O vaza cu flori costa intre 1 milion si 4 milioane de lei. Virgil executa un model simplu, cum ar fi un animal, in 30 de secunde. Daca la petrecerile pentru copii se cer animalute si printese, adultii au alte preferinte, respectiv organe sexuale masculine supradimensionate.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.