Depozitul bancar este unul dintre cele mai sigure instrumente de economisire, fiind si lider in topul popularitatii in randul romanilor. Obiceiul de la Bursa, unde broker-ul investeste banii intr-un cocktail de actiuni, a aparut si in randul celor ca
Depozitul bancar este unul dintre cele mai sigure instrumente de economisire, fiind si lider in topul popularitatii in randul romanilor. Obiceiul de la Bursa, unde broker-ul investeste banii intr-un cocktail de actiuni, a aparut si in randul celor care prefera sa-si inmulteasca economiile la banca. Aceasta tendinta a fost observata si de banci, cum este cazul Eurom Bank, care a lansat anul trecut un depozit bancar ce functioneaza pe principiul "cosului valutar". Aceasta metoda este acceptata si pusa in practica de multi specialisti financiar-bancari, un exemplu graitor fiind fostul presedinte al BRD, Bogdan Baltazar.
Vremea banilor "la saltea" a apus. Castigurile explozive obtinute din tunuri gen SAFI sau CARITAS nu mai au nici o atractie pentru romani. De cand cu aprecierea monedei nationale, miza pe fluctuatiile cursului valutar nu mai poate fi "exploatata" de cei care schimbau leii in dolari, dolarii in euro, euro in lei si invers. Si cum la Bursa merg numai cei cu sange rece, marea majoritate a populatiei prefera depozitele bancare, care le ofera castiguri mici dar sanatoase. Fara emotii si batai de cap!
Si in cazul depozitelor bancare, romanii pot miza, ca la bursa, pe un cocktail de valute. Banii sunt depusi in mai multe conturi in lei, euro si dolari, astfel ca exista posibilitatea de a te apara de fluctuatiile cursului de schimb. De altfel, aceasta modalitate este chiar indicata de analistii financiar-bancari, unul dintre acestia fiind Bogdan Baltazar, fostul presedinte al BRD, care-si "pastreaza" intotdeauna economiile intr-un "cos valutar". "Pot spune ca, la ora actuala, portofoliul meu din Romania este alcatuit astfel: 85% lei, 10% euro si 5% dolari", a dezvaluit Bogdan Baltazar. Domnia sa este sigur ca leul va fi liderul in acest an deoarece "cu leul castigi din doua parti: din aprecierea monedei nationale si din dobanda!".
Depozitul L.E.U. de la Eurom Bank - un produs inovator
Eurom Bank a lansat anul trecut un produs de economisire inovator, care mizeaza pe obiceiul romanilor care-si plaseaza economiile in depozite bancare in mai multe valute. Sloganul "Vrei sa fii protejat de fluctuatiile cursului valutar? Alege depozitul cu dobanda fixa L.E.U.!" vorbeste de la sine despre tinta acestui depozit. Depui lei si ridici lei, evitand cheltuielile de schimb valutar. Depozitul L.E.U. echivaleaza cu 3 depozite in 3 valute diferite: lei, dolari si euro. Depozitul cu dobanda fixa L.E.U. include: 25% indexare la euro si 25% indexare la dolari plus dobanda atractiva.
Economiile in lei, cele mai rentabile in 2005
Aprecierea constanta a monedei nationale i-a determinat pe analisti sa prevada un randament exclusiv de partea leului. Cei care isi vor depune bani in lei vor obtine un randament apreciat la valoarea de 16% si ajungand catre sfarsitul anului la 12%. In ceea ce priveste randamentele oferite de plasarea banilor in euro sau in dolari, in 2005, dobanzile nu vor inregistra variatii mai mari de 0,5 puncte procentuale.
(articol realizat cu sprijinul www.ghiseulbancar.ro)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.