Melcul Pomacea Bridgesi sau melcul-mar din familia Ampullariida, care provine din regiunea Bolivia, poate ajunge la dimensiunea de 5 cm, traind intr-o temperatura de 18-28 de grade, este erbivor, astfel incat poate distruge un acvariu bine plantat, d
Melcul Pomacea Bridgesi sau melcul-mar din familia Ampullariida, care provine din regiunea Bolivia, poate ajunge la dimensiunea de 5 cm, traind intr-o temperatura de 18-28 de grade, este erbivor, astfel incat poate distruge un acvariu bine plantat, dar, spre norocul acvaristilor, cel mai adesea se hraneste cu alge, plante putrezite si in primul rand cu mancare pentru pesti, dar pot fi si pesti morti. Melcul-mar este diferit de melcii care apar in mod nedorit in acvarii, din mai multe puncte de vedere. El traieste in mediul sau natural doar in zone cu clima calda tot timpul anului, zone tropicale, deci nu poate fi introdus din greseala in acvariu. Este mai putin prolific, astfel ca rar poate sa devina o problema inmultirea sa exagerata. Efectele prezentei in acvariu a melcului-mar sunt pozitive nu numai in privinta aspectului placut pe care il are, ci si datorita faptului ca acesta consuma resturile de hrana ce raman pestilor, pastrand curatenia acvariului.
Pentru reproducere este nevoie de doua exemplare mature de sexe diferite. Deoarece melcii isi vor depune ouale in afara apei, este necesar sa se lase o zona de 10-15 cm deasupra nivelului apei. Ouale au un diametru variabil, in jur de 2-3 mm. Uneori ouale de la suprafata se usuca, ceea ce compromite sansele de a mai obtine pui din ele. Ouale trebuie mentinute umede, dar nu sub apa, deoarece puii s-ar ineca. Puii ies dupa 2-4 saptamani, iar dupa 2-4 luni ating un diametru de aproximativ 2-3 cm, fiind gata sa se reproduca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.