Romanul scriitoarei britanice Jane Austen "Mandrie si pre-judecata" este cea mai frumoasa poveste de dragoste a tuturor timpurilor, conform unui sondaj realizat printre cei 700 de membri ai Asociatiei Romantic Novelists, relateza BBC online. "Mandrie
Romanul scriitoarei britanice Jane Austen "Mandrie si pre-judecata" este cea mai frumoasa poveste de dragoste a tuturor timpurilor, conform unui sondaj realizat printre cei 700 de membri ai Asociatiei Romantic Novelists, relateza BBC online. "Mandrie si Prejudecata", publicat pentru prima data in 1813, a reusit sa devanseze o serie de romane celebre preum "Jane Eyre" (Charlotte Bronte), "Pe aripile vantului" (Margaret Mitchell), "Rebecca" (Daphne Du Maurier) sau "La rascruce de vanturi" (Emily Bronte), care s-au clasat, in aceasta ordine, pe locurile imediat urmatoare. Acest top a fost alcatuit la scurt timp dupa sondajul realizat in cadrul unei emisiuni radiofonice a postului BBC, ascultatorii acestuia precizand, la randul lor, ca "Mandrie si prejudecata" este cartea care a reusit sa schimbe cel mai mult parerea pe care femeile o aveau despre ele. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.