Prezentam in editia trecuta calendarul competitional si regulamentul pentru formarea echipei nationale care ne va reprezenta in Belgia la editia 2005, a Campionatului Mondial de pescuit la crap. Iata ca a venit timpul sa stiti ce concursuri de crap s
Prezentam in editia trecuta calendarul competitional si regulamentul pentru formarea echipei nationale care ne va reprezenta in Belgia la editia 2005, a Campionatului Mondial de pescuit la crap. Iata ca a venit timpul sa stiti ce concursuri de crap se vor organiza la noi in tara in acest an.
Pana acum s-au anuntat patru concursuri, doua in luna mai, unul in august si unul in septembrie, insa in editia de astazi va prezentam regulamentul, premiile si taxele primelor doua competitii de crap si anume a celor din luna mai.
Primul concurs de crap este organizat de Clubul de pescuit Crap Pelicanul cu ocazia deschiderii Lacului Darvari in perioada 11-15 mai 2005. Taxa de participare este de 15 milioane lei, iar premiile pentru cei mai buni sunt pe masura, locul intai 350 de milioane, cea mai mare captura 150 de milioane, plus premiile sponsorilor din sector.
Echipele pot fi formate din 2 sau 3 concurenti si un mergator. Mergatorul are voie sa aprovizioneze standul, sa culeaga informatii, sa ajute pescarii la treburile gospodaresti, dar ii este interzis sa ajute la scosul pestelui, sa puna mana pe minciog, pe lansete si sa nadeasca. Echipele care sunt formate din 3 pescari vor plati suplimentar 2 milioane lei. Nu sunt permise schimbari, dar, in caz de forta majora, cel care este obligat sa paraseasca standul si concursul poate fi inlocuit de o rezerva sau mergator, insa nu se mai poate intoarce in stand pe toata durata concursului. Eventualele contestatii pot fi aduse la cunostinta arbitrului sau organizatorului doar in scris si in cel mult o ora. Nu se accepta contestatii decat in timpul concursului sau cel tarziu pana la inceperea festivitatii de premiere.
Se pescuieste cu 4 lansete indiferent de lungime, dar se pot tine in stand 2 lansete de rezerva gata de atac, incarcate, dar separate de celelalte 4. Cantarirea se face cu un singur cantar pentru fiecare sector. Data-limita de inscriere la concursul organizat de Clubul de pescuit Crap Pelicanul este 15 aprilie 2005.
Al doilea concurs al lunii mai este "Cupa Primaverii" Peris, 26-29 mai 2005, la care taxa este de 8 milioane, iar premiile sunt foarte atractive. Astfel, locul intai se rasplateste cu 30 de milioane, locul doi cu 20 de milioane, locul trei cu 10 milioane, iar cea mai mare captura cu 10 milioane. La acest concurs se pescuieste in echipe de cate doi cu 4 lansete. Toti participantii vor avea obligatoriu mincioc mare ecologic, juvelnic din material textil sau saci speciali pentru crap, saltea de preluare si spray antiseptic. Pe timpul concursului, concurentii nu au voie sa primeasca ajutor de la nici o persoana straina sau de la vecinii de stand la scoaterea capturii. Concurentii nu au voie sa scoata capturile in afara standului. De asemenea, nu au voie sa lanseze de pe ponton (unde e cazul). O captura poate fi scoasa de pe ponton fara a intra in standul vecin.
Plecarea si revenirea in stand se face numai dupa anuntarea arbitrului de sector, fara nici un obiect care sa aiba legatura cu actiunea de pescuit. Organizatorii acestui concurs au hotarat ca la acest concurs se valideaza doar crapul si cteno peste 2.000 g. Acestea sunt cele doua concursuri care se vor desfasura in luna mai, urmand ca in editia urmatoare sa va prezentam editia a doua a Cupei Peris si editia a treia a concursului Crap 4ever.
Pana atunci, noi va dorim fir intins!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.