Andrei Ivantoc, unul din cei doi romani care sunt tinuti inchisi la Tiraspol de regimul separatist transnistrean, a decis de curand sa candideze la un loc in Parlamentul Republicii Moldova in cadrul alegerilor care vor avea loc in Basarabia in martie
Andrei Ivantoc, unul din cei doi romani care sunt tinuti inchisi la Tiraspol de regimul separatist transnistrean, a decis de curand sa candideze la un loc in Parlamentul Republicii Moldova in cadrul alegerilor care vor avea loc in Basarabia in martie. Am primit la redactie un text transmis de sotia patriotului roman, Eudochia Ivantoc, din care va prezentam cele mai emotionante fragmente. (D.E.)
"Iata ca sunt aproape 13 ani de cand il astept pe Andrei. Astept si privesc calendarul, bat drumurile, scriu scrisori, pregatesc colete, astept si tot astept. Numai cel care stie ce inseamna asteptarea fara de sfarsit poate sa inteleaga prin ce trec familiile detinutilor politici. (...) M-am bucurat nespus de mult pentru initiativa ca Andrei sa candideze pentru alegerile parlamentare din martie. Sunt gata sa fac orice pentru el, sunt gata sa merg pana la capat, doar sa stiu ca mai fac un pas pentru eliberarea lui Andrei. (...)
Nimeni nu poate spune astazi cu certitudine care sunt sansele lui Andrei de a ajunge deputat si, pe aceasta cale, de a deveni liber. Mai cred, insa, ca nimeni nu are dreptul sa conteste dorinta si nevoia lui Andrei de a fi liber. (...)
Andrei niciodata nu ar accepta sa se vanda. Daca ar fi dintre acestia, ar fi fost, poate, de mult liber sau nici n-ar fi ajuns acolo unde e astazi. (...) Vreau ca toata lumea sa inteleaga ca Andrei sufera si lupta pentru o cauza dreapta. Iar celor care incearca sa puna la indoiala curajul, barbatia, omenia, patriotismul lui Andrei nu le doresc nimic mai mult decat sa ajunga acolo o singura zi. Nu e un blestem. Este o incercare de a convinge lumea ca Andrei Ivantoc merita sa fie liber ca si fiecare patriot din lume.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.