Doua baze militare americane, aeriana si navala, unde se vor antrena patru mii de soldati, vor functiona la Constanta, respectiv Mangalia, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu. Prima urmeaza sa functioneze in fosta baz
Doua baze militare americane, aeriana si navala, unde se vor antrena patru mii de soldati, vor functiona la Constanta, respectiv Mangalia, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu. Prima urmeaza sa functioneze in fosta baza de la Mihail Kogalniceanu, in timp ce a doua va fi construita pe amplasamentul actualului port militar. Totodata, Nicusor Constantinescu sustine ca in perioada urmatoare echipe de specialisti americani si romani vor face evaluari comune pentru construirea celor doua centre de rezidentiat din Mihail Kogalniceanu si Mangalia, urmand sa fie identificata si locatia unde vor fi cazati militarii astfel incat sa fie cat mai aproape de baza navala. Declaratia presedintelui CJ Constanta a survenit a doua zi dupa ce ministrul roman al Apararii, Teodor Atanasiu, a afirmat la intrevederea avuta la Nisa cu secretarul american al Apararii, Donald Rumsfeld, ca Romania doreste sa-si reorienteze contributia la eforturile coalitiei internationale din Irak. In aceeasi zi, dar la Bruxelles, ministrul de Externe, Mihai Ungureanu, a discutat cu ambasadorul SUA la NATO, Nicholas Burns, despre securitatea in zona Marii Negre si rolul pe care l-ar putea juca NATO, prin intermediul Romaniei in aceasta regiune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.