Pana in anul 2007, Guvernul va creste finantarea educatiei pana la 6% din PIB, iar cea a cercetarii pana la 1% din PIB, se arata in raspunsul Executivului la scrisoarea deschisa trimisa primului-ministru, Calin Popescu Tariceanu, de sindicatele din i
Pana in anul 2007, Guvernul va creste finantarea educatiei pana la 6% din PIB, iar cea a cercetarii pana la 1% din PIB, se arata in raspunsul Executivului la scrisoarea deschisa trimisa primului-ministru, Calin Popescu Tariceanu, de sindicatele din invatamant. Guvernul precizeaza ca specialistii Ministerului Educatiei si Cercetarii lucreaza la un proiect de lege pentru cresterea calitatii educatiei si are discutii cu partenerii sociali din invatamant pentru gasirea celor mai bune solutii pentru dezvoltarea sistemului, informeaza Rompres.
Executivul reaminteste ca, in 2004, in urma unor cresteri salariale succesive, veniturile din invatamantul preuniversitar au crescut, in medie, cu 24%. Pentru personalul din invatamantul superior cresterea medie a fost de 22%. "Din pacate, fostul Guvern v-a amagit in toamna anului trecut promitandu-va o crestere suplimentara de 12% in 2005. Consideram ca a fost o amagire, pentru ca fostii guvernanti nu au inclus in bugetul pentru acest an fondurile necesare pentru a onora aceasta promisiune", se arata in comunicatul Guvernului Tariceanu.
Executivul precizeaza ca toti cetatenii care au castiguri financiare trebuie sa plateasca taxe si ca nu pot fi facute concesii sau derogari de la lege pentru anumite categorii sociale care au venituri mai mici. Premierul nu i-a condamnat pe profesorii care dau meditatii, ci doar a aratat ca orice venituri, inclusiv cele obtinute prin munca suplimentara, trebuie declarate si impozitate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.