Mihaela Nwaocha, acuzata alaturi de alte zece persoane de trafic de droguri de mare risc, a afirmat la Tribunalul Bucuresti ca, impreuna cu inculpatii Sunny Martins Nwaocha, sotul ei, si Octavian Calita i-a contactat pe Octavian si Vasile Gabriel, ca
Mihaela Nwaocha, acuzata alaturi de alte zece persoane de trafic de droguri de mare risc, a afirmat la Tribunalul Bucuresti ca, impreuna cu inculpatii Sunny Martins Nwaocha, sotul ei, si Octavian Calita i-a contactat pe Octavian si Vasile Gabriel, care au transportat aproximativ 1,2 kg de heroina intre Pakistan si Olanda. Femeia a declarat ca sumele de bani pentru cumpararea de stupefiante erau trimise prin Western Union si ca sotul sau se ocupa de partea financiara. La randul sau, Adrian Catalin Chebles a spus ca in 2004 a transportat din Dubai la Amsterdam 75 de capsule cu droguri. Pe de alta parte, avocatii inculpatilor au solicitat judecarea in libertate a acestora, instanta ramanand in pronuntare fata de aceste cereri. Eduard Mihai Dan (foto), fiul fostului consilier prezidential Iosif Dan, si-a exprimat dorinta sa fie judecat in libertate, adaugand ca nu este vinovat de trafic de droguri, nu are antecedente penale si nici nu va incerca sa obstructioneze mersul judecatii. Procurorii directiei de investigare a infractiunilor de criminalitate organizata si terorism au dispus trimiterea in judecata a sotilor Sunny Martins si Mihaela Nwaocha, a lui Dan Florin Milea, Adrian Catalin Chebles, Alexe Daniel Coman, Liviu Nedu, Octavian Calita, Iuliana Mihaila, Ionel Barbu, Dragos Mariutan, precum si a lui Eduard Mihai Dan, fiul fostului consilier prezidential Dan Iosif, pentru savarsirea infractiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc, introducere in tara de stupefiante, organizare si finantare a traficului de droguri.
Conform anchetatorilor, in perioada 2001-2004, inculpatii au detinut si transportat droguri de mare risc in cantitate totala de peste 100 kg heroina si cocaina, din tari situate in Asia si America de Sud catre Europa Occidentala, au recrutat cetateni romani ce au desfasurat asemenea activitati, in urma carora au obtinut importante sume de bani, au organizat si finantat impreuna cu cetateni nigerieni din strainatate o retea de trafic de droguri de mare risc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.