CEREALE. Un regim alimentar bogat in cereale reduce riscurile bolilor cardiace si ale diabetului de tip 2. Un studiu efectuat pe 43.000 pe persoane, cu varste medii si inaintate, a demonstrat ca persoanele care au mancat cereale in decursul a 14 ani
CEREALE. Un regim alimentar bogat in cereale reduce riscurile bolilor cardiace si ale diabetului de tip 2. Un studiu efectuat pe 43.000 pe persoane, cu varste medii si inaintate, a demonstrat ca persoanele care au mancat cereale in decursul a 14 ani sunt mai putin afectate de boli cardiovasculare decat cele care nu au consumat aceste alimente, riscurile scazand cu 18%. Painea alba este saraca in fibre, vitamina B, antioxidanti, de aceea painea indicata pentru consum este cea in care se vad cerealele, avertizeaza dr. Eric B. Rimm de la Harvard University School of Public Health.
LAPTE. Ministerul Sanatatii nu a stabilit inca bugetul pentru programul national in baza caruia se acorda laptele praf gratuit pentru copiii cu varste cuprinse intre zero si un an, care nu beneficiaza de lapte matern. Din acest motiv, Directia de Sanatate Publica (DSP) Suceava nu dispune de nici o cutie de lapte praf pentru bebelusii care, din diverse motive, nu pot fi alaptati pe cale naturala, a declarat adjunctul DSP Suceava, Alexandru Lazareanu.
PSIHOTROPE. Intr-o farmacie din Craiova, politistii antidrog din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog au descoperit medicamente cu continut stupefiant si psihotrop care se comercializau ilegal. Medicamentele erau din categoriile Fenobarbital, Fortral, Lexotanil, Xanax, Nitrazepam, Medazepam, Ansilan, Diazepam si Distonocalm. Administratorul farmaciei a facut aprovizionarea cu aceste medicamente de la mai multe depozite, fara sa detina autorizatie de stupefiante emisa de Ministerul Sanatatii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.