Temperaturile deosebit de scazute inregistrate in ultimele zile au dus la cresterea consumului de gaze naturale pentru incalzire, aparand anumite disfunctionalitati in retelele de gaze naturale, fiind afectata alimentarea unor zone deservite de Distr
Temperaturile deosebit de scazute inregistrate in ultimele zile au dus la cresterea consumului de gaze naturale pentru incalzire, aparand anumite disfunctionalitati in retelele de gaze naturale, fiind afectata alimentarea unor zone deservite de Distrigaz Nord, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC).
Din cauza acestor temperaturi, presiunea gazelor naturale a scazut sub valoarea care poate asigura o alimentare corespunzatoare a localitatilor Botosani si Dorohoi si a municipiului Timisoara.
Primele masuri luate de Distrigaz Nord au fost cele de reducere a cantitatilor de gaze naturale furnizate agentilor economici, pentru ca populatia sa fie cat mai putin afectata.
Ioan Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului, a solicitat Distrigaz Nord mobilizarea unor echipe suplimentare de interventie pentru a raspunde cu promptitudine tuturor solicitarilor venite din partea consumatorilor. La nivelul conducerii Distrigaz Nord se depun toate eforturile pentru a reduce la minimum si a se remedia eficient toate incidentele generate de presiunea scazuta a gazelor naturale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.