Sedinta bursiera de ieri a fost dominata de vanzatori, in conditiile in care activitatea la cumparare a fost redusa, lucru care a generat o scadere pe linie a cotatiilor, doar patru emitenti inregistrand cresteri.
Indicii BET si BET-C au inre
Sedinta bursiera de ieri a fost dominata de vanzatori, in conditiile in care activitatea la cumparare a fost redusa, lucru care a generat o scadere pe linie a cotatiilor, doar patru emitenti inregistrand cresteri.
Indicii BET si BET-C au inregistrat deprecieri serioase, de peste patru procente, iar valoarea totala a tranzactiilor s-a situat la 344,7 miliarde lei.
Cresterile de curs au fost putine si de mica dimensiune, singurul titlu cu o evolutie atipica fiind Agras, care a crescut cu 4,35 la suta, pana la pretul de 4.800 lei.
MJ Maillis, Carbochim si Santierul Naval Orsova au fost celelalte societati ale caror cotatii s-au apreciat, ieri, la Bursa de Valori, variatiile acestora fiind insa de pana la patru procente.
Cel mai mare rulaj a apartinut titlurilor Bancii Transilvania, cu un aport de 133,3 miliarde lei la valoarea totala a lichiditatii bursiere, urmate de cele ale Rompetrol Rafinare, cu un rulaj de 51 miliarde lei.
SSIF Broker a stat, si ieri, in centrul atentiei investitorilor de pe piata de capital, tranzactiile cu aceste actiuni depasind 41 miliarde lei.

SIF-urile, suspendate de la tranzactionare
Segmentul SIF-urilor a fost oprit, ieri, de la tranzactionarea pe Bursa de Valori, pana la primirea unor clarificari de la conducerea SIF-urilor in legatura cu posibila majorare a pragului de detinere.
Aceasta masura vine ca urmare a declaratiilor incendiare ale ministrului Finantelor, Ionut Popescu, aparute, ieri, in presa centrala, conform carora acesta este in favoarea eliminarii oricarei limitari a pachetului de actiuni care poate fi detinut la SIF-uri, lucru care a declansat un adevarat scandal pe piata de capital.
Conducerea SIF-urilor urmeaza sa se intruneasca in cursul zilei de maine pentru a ajunge la un punct de vedere comun legat de modificarea acestui prag.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.