Lista siita sustinuta de ayatollahul Ali Sistani a obtinut cele mai multe voturi la alegerile de duminica din Irak, conform rezultatelor numaratorii partiale a voturilor. Lista siita Alianta Irakiana Unita a obtinut peste 70 la suta dintre sufragii d
Lista siita sustinuta de ayatollahul Ali Sistani a obtinut cele mai multe voturi la alegerile de duminica din Irak, conform rezultatelor numaratorii partiale a voturilor. Lista siita Alianta Irakiana Unita a obtinut peste 70 la suta dintre sufragii dupa numararea buletinelor din zece la suta din birourile de vot situate in mare parte in regiunile siite, a anuntat, ieri, Comisia Electorala. Numaratoarea voturilor a avut loc la Bagdad, in regiunile siite Karbala si Najaf si in provinciile siite Zi Qar, Qadissiyah si Muthanna. Lista premierului Iyad Allaui, un siit laic, este pe locul al doilea, cu 294.587 de voturi, adica 18,4 la suta dintre sufragii, in timp ce candidatii "Cadrelor si elitelor nationale independente", organizatia lui Fathallah Ghazi Ismail, a ajuns pe locul trei la Bagdad, Zi Qar si Qadissiyah. Lista Iraqiyun a presedintelui sunnit Ghazi al-Yawer a ajuns pe locul patru, la Bagdad, din punctul de vedere al numarului de voturi obtinute.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.