Presedintele Traian Basescu a povestit ieri, in emisiunea "Sfertul academic" a postului public de radio, cum decurge o zi de lucru ca sef de stat. Basescu a spus ca prefera sa se imbrace intr-o tinuta lejera, cu un tricou sau un pulover si cu blugi,
Presedintele Traian Basescu a povestit ieri, in emisiunea "Sfertul academic" a postului public de radio, cum decurge o zi de lucru ca sef de stat. Basescu a spus ca prefera sa se imbrace intr-o tinuta lejera, cu un tricou sau un pulover si cu blugi, daca in ziua respectiva nu are primiri oficiale la Cotroceni. El ajunge la serviciu la ora 9.00 in fiecare dimineata, dar ziua de lucru se poate prelungi catre miezul noptii. In cursul zilei, seful statului a relatat ca are numeroase intrevederi, trebuie sa ia decizii importante care necesita, in prealabil, discutii si analize. Abia dupa ora 19.00, seful statului ramane in sfarsit singur in biroul sau si incepe sa citeasca documente, de regula secrete si strict secrete, care impun si ele luarea unor decizii, si corespondenta care soseste de la ambasade. "Viata curenta a presedintelui inseamna o reactie imediata, de cele mai multe ori", a marturisit Traian Basescu.
Cand "sunt situatii in care nu-ti poti permite sa ramai cu masa plina de hartii pentru a doua zi, pentru ca uneori este extrem de important ca raspunsul sa plece prompt", presedintele a recunoscut ca nu ezita sa telefoneze colaboratorilor sai sau ministrilor chiar dupa ora zece seara. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.