Polemica dintre Federatiile braziliana (CBF) si argentiniana (AFA) a luat amploare in ultimele zile dupa ce responsabilii brazilieni i-au acuzat pe omologii lor ca au drogat un jucator carioca, fara stirea sa, in optimile de finala ale Cupei Mondiale
Polemica dintre Federatiile braziliana (CBF) si argentiniana (AFA) a luat amploare in ultimele zile dupa ce responsabilii brazilieni i-au acuzat pe omologii lor ca au drogat un jucator carioca, fara stirea sa, in optimile de finala ale Cupei Mondiale din 1990, meci castigat de Argentina cu scorul de 1-0, informeaza AFP, consultat de Rompres.
Scandalul a fost provocat de declaratiile fostului selectioner argentinian, Carlos Bilardo, facute magazinului "Veintitres". Bilardo, aflat in functie in 1990, ar fi recunosut implicit ca in cursul acelui meci, disputat pe 24 iunie la Torino, o sticla cu apa continand un tranchilizant a fost oferita brazilienilor. Intrebarea pusa de un jurnalist al publicatiei a venit ca urmare a declaratiilor fostului star, Diego Armando Maradona, capitanul selectionatei Argentinei.
In decembrie, in cursul unei emisiuni televizate, Maradona a lasat sa se inteleaga ca un somnifer a fost introdus intr-o sticla cu apa destinata jucatorilor brazilieni. "Nu stiu, nu stiu. Eu nu spun ca acest lucru nu s-a intamplat", a raspus Bilardo magazinului "Veintitres". Dupa publicarea acestei declaratii, selectionerul brazilian de atunci, Sebastiao Lazaroni, a solicitat imediat sanctiuni impotriva Argentinei: "Nu conteaza ca acest lucru s-a intamplat in urma cu 14 ani sau cu 14 zile, Federatia internationala trebuie sa adopte sanctiuni exemplare".
Conform presei braziliene, CBF va cere FIFA sa deschida o ancheta in legatura cu acest subiect. Luni, la pranz, FIFA a anuntat ca nu a primit o solicitare in acest sens. Tensiunea a devenit si mai mare dupa declaratiile facute de Branco, mijlocasul "Selecao" din 1990, in numarul de vineri al cotidianului italian "La Gazzetta dello Sport". Branco a afirmat ca a avut chiar ameteli dupa ce a baut din sticla care i-a fost oferita de un membru al delegatiei argentiniene. "Apa avea un gust bizar. Am avut halucinatii si ma durea capul. Mi-a fost foarte greu sa joc normal dupa aceea", a precizat Branco, adaugand ca, doi ani mai tarziu, fundasul Oscar Ruggeri i-a marturisit ca sticla era destinata intregului lot, iar argentinienii sperasera ca Branco va da sticla mai departe coechipierilor sai. La randul ei, Federatia argentiniana, prezidata de Julio Grondona, a precizat la sfarsitul saptamanii trecute ca Diego Maradona nu era "in deplinatatea facultatilor sale mintale" cand a facut aceste declaratii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.