Dupa ce a fost implicat intr-un scandal cu tenta sexuala iar la finalul anchetei interne s-a ales doar cu o mustrare scrisa, comisarul sef Ioan Otel a cerut eliberarea din functia de sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (SC
Dupa ce a fost implicat intr-un scandal cu tenta sexuala iar la finalul anchetei interne s-a ales doar cu o mustrare scrisa, comisarul sef Ioan Otel a cerut eliberarea din functia de sef al Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (SCCOA) Cluj, transmite Rompres. In comunicatul dat publicitatii de Biroul de presa al IPJ Cluj se spune ca "ofiterul si-a motivat demisia prin aceea ca in ultima perioada o mare parte din mass-media locala si centrala a mediatizat excesiv o asa zisa legatura intre persoana sa, functia detinuta in politie si cazul "Moonlight", fapt care a creat o stare de presiune la limita suportabilitatii in ce priveste executarea in conditii optime a atributiilor de serviciu si desfasurarea intr-o atmosfera normala a relatiilor de serviciu si familie". Demisia lui Ioan Otel a fost aprobata de comandantul IPJ Cluj, chestorul Teodor Pop Puscas, ofiterul fiind numit intr-o functie de executie corespunzatoare pregatirii si gradului profesional. La inceputul lunii ianuarie, dupa aproape doua luni de la suspendarea din functie, comisarul sef Ioan Otel a redevenit seful SCCOA Cluj. Suspendarea sa din functie a fost decisa de conducerea IPJ Cluj la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, dupa ce numele sau a fost legat de scandalul provocat de arestarea patronilor clubului de streaptease "Moonlight" din Cluj-Napoca, acuzati de trafic de persoane. Sotii Viorica si Csaba Fulop, patronii localului, precum si Qassam Alin Gabriel, administratorul unei firme de impresariat din Bucuresti, sunt in continuare cercetati, in stare de arest, fiind suspectati ca le-ar fi obligat pe dansatoare sa intretina relatii sexuale cu clientii clubului, precum si de faptul ca multe dintre acestea erau trimise sa se prostitueze in Italia, Cipru sau Japonia.
Numele lui Ioan Otel a aparut la scurta vreme de la arestarea celor trei, dupa ce mai multe tinere au declarat ca politistul era un client fidel a clubului si ca era in relatii amicale cu sotii Fulop. Ba mai mult, presa a publicat o serie de declaratii ale unor fete de la "Moonlight" care sustineau ca au intretinut relatii chiar si cu Otel.
In data de 3 ianuarie a.c., chestorul Teodor Pop Puscas anunta ca ancheta administrativa in cazul "Moonlight" s-a finalizat si ca s-a decis repunerea comisarului sef in fruntea SCCOA Cluj, acesta primind doar o mustrare scrisa. "Am decis doar sanctionarea lui cu mustrare scrisa pentru ca s-a expus unui comportament neadecvat, neprofesionist, iar atitudinea sa a fost susceptibila de a fi catalogata ca imorala", afirma la vremea respectiva seful IPJ Cluj, care mai spunea ca "probele neconvingatoare nu mi-au permis sa iau o masura mai dura".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.