Salariatii Asociatiei de Vanatoare si Pescuit Sportiv (AVPS) "Sitarul" au surprins in urma cu cateva zile trei braconieri in zona Caldararu-Popesti, care impuscasera ilegal 26 de potarnichi si un fazan. Iordache Nicolae, Cuta Constantin si Eana Vlad
Salariatii Asociatiei de Vanatoare si Pescuit Sportiv (AVPS) "Sitarul" au surprins in urma cu cateva zile trei braconieri in zona Caldararu-Popesti, care impuscasera ilegal 26 de potarnichi si un fazan. Iordache Nicolae, Cuta Constantin si Eana Vlad Nicolae, s-au folosit de o masina de teren Lada Niva, pentru a vana ilegal pe fodul de vanatoare al AVPS Sitarul. Ei au fost prinsi de o patrula mixta formata din angajati ai asociatiei amintite si politisti din comunele Stefan cel Mare, Slobozia Trasnitu, Popesti, Caldararu, situate la limita judetelor Teleorman si Arges. Cei trei au folosit o arma interzisa la vanatoare, tip Jeko, si nu aveau autorizatie pentru a iesi in teren. De asemenea, ei au propus echipei mixte o importanta suma de bani pentru musamalizarea cazului. Vanarea ilegala a animalelor salbatice sau braconajul cinegetic este un fenomen care tinde sa devina flagel in Romania. In principal, braconajul este atributul segmentului social cu venituri mici sau a unei paturi de imbogatiti de dupa revolutie care habar nu au de etica vanatoreasca. (M.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.