Caine de vanatoare si companie cu o origine incerta.
- Talia: inaltimea intre 33 cm si 40 cm.
- Parul: scurt, dens si rezistent la intemperii.
Temperamentul este acela care confera acestui caine marea popularitate de care se bucu
Caine de vanatoare si companie cu o origine incerta.
- Talia: inaltimea intre 33 cm si 40 cm.
- Parul: scurt, dens si rezistent la intemperii.
Temperamentul este acela care confera acestui caine marea popularitate de care se bucura, nu numai ca vanator, dar si ca animal de companie. Este extrem de dornic "sa iasa", sa aiba mereu "o companie" si aceasta pentru ca este eminamente un caine de haita.
Detinatorii de Beagle trebuie sa se situeze in postura de "sef de haita", altfel cainele va fi mereu tentat sa-si faca singur programul si nu va pierde nici o ocazie sa o stearga de acasa sau de langa stapan.
Nu este un caine agresiv cu omul sau cu semenii sai. Acest fapt nu il impiedica insa sa-si protejeze teritoriul, sa latre sau chiar sa fie agresiv atunci cand este nevoie.
Nu trebuie uitat niciodata ca este un vanator si daca nu are ocazia de a-si exercita pornirile, scotandu-l in natura, el isi va gasi alte "substitutii" de care stapanul nu va fi foarte multumit.
Relatia acestui catel cu membrii familiei este putin diferita fata de ceea ce fac reprezentantii majoritatii raselor, care se poarta frumos cu toti ai casei, dar, mai presus de toate, isi aleg intotdeauna un "number one". Beagle-ul isi manifesta afectiunea in mod egal fata de toti membrii familiei, dar mai ales fata de copii. Adora jucariile pe care le si roade cu mare placere!
Intretinerea lui este usoara si nu este mofturos la mancare, chiar este un pic lacom, motiv pentru care trebuie sa fie hranit cu atentie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.