Valentin Nicolau, presedintele-director general al TVR, a afirmat ieri, intr-o scrisoare remisa redactiei, ca institutia pe care o conduce este independenta si, asa cum nu a cedat presiunilor PSD, nu va ceda nici celor lansate de noua putere. El a fa
Valentin Nicolau, presedintele-director general al TVR, a afirmat ieri, intr-o scrisoare remisa redactiei, ca institutia pe care o conduce este independenta si, asa cum nu a cedat presiunilor PSD, nu va ceda nici celor lansate de noua putere. El a facut aceasta declaratie in contextul in care, potrivit AM Press, Radu Calin Cristea, editorialist ZIUA, a refuzat postul de presedinte director-general al TVR printr-o scrisoare, adresata pe e-mail, consilierului prezidential Claudiu Saftoiu. "Dupa ce anul trecut lideri din PSD au incercat sa ma debarce, acum, pentru aceleasi motive - nu raspund la comenzile lor politice - si noua putere isi doreste cu disperare inlaturarea mea", a afirmat Nicolau. El a fost de parere ca se incearca inlaturarea sa prin orice mijloace deoarece a incearcat sa construiasca o televiziune publica independenta, solida si credibila. Nicolau a facut aceasta declaratie in pofida faptului ca Rapoartele de tara subliniau atat obedienta mass-media fata de Guvernul Nastase cat si presiunile exercitate de putere asupra presei. In scrisoare, directorul general al TVR refuza sa creada ca "presedintele Traian Basescu ar putea fi implicat in jocuri atat de murdare", facand trimitere in subsidiar la o eventuala implicare a institutiei Prezidentiale intr-o incercare de demitere a sa. Cu toate acestea, Nicolau, potrivit caruia TVR este un post neutru, vorbeste de existenta unor planuri secrete de indepartare a sa, despre minciuni si campanii de denigrare. "Televiziunea publica exista pentru toti romanii si nu doar pentru interesele unor politicieni. De aceea nu ma intimideaza nici amenintarile primite si nici zvonurile privind inscenarile ce urmeaza a mi se monta", a mai spus Nicolau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.