Tinere, frumoase, dar fara speranta. Asa poate fi inceputa povestea trista a trei surori din Brasov. Sunt atat de nefericite incat nu s-au gandit niciodata sa ceara sprijinul oamenilor cu suflet mare. Ele stiu ca lumea e saraca si amarata. Cine sa le
Tinere, frumoase, dar fara speranta. Asa poate fi inceputa povestea trista a trei surori din Brasov. Sunt atat de nefericite incat nu s-au gandit niciodata sa ceara sprijinul oamenilor cu suflet mare. Ele stiu ca lumea e saraca si amarata. Cine sa le mai asculte si pe ele? Eu sunt o prietena de familie si m-am gandit ca numai dumneavoastra puteti sa le salvati.
Pana acum doi ani, fetele mergeau la scoala si-si duceau viata ca orice adolescent cu familie. Desi ele nu si-au cunoscut niciodata tatal, mama lor le-a inconjurat cu dragoste cat pentru doi parinti. in plus, un bunic si o matusa le intregeau familia.
Acum insa au ramas singure si fara nici un sprijin, dupa ce mama lor a murit de cancer, in anul 2002. De atunci, fetele traiesc pe propriile picioare. si n-ar fi greu deloc pentru ca fetele sunt mari si ar putea munci. Dar boala o macina si pe Daniela, sora cea mai mare. Daniela are 23 de ani si sufera de o tumoare osoasa temporala dreapta. in urma operatiei pe care a facut-o in 1999 i s-a pus o placuta de acrilat, care acum trebuie schimbata. Ea are dureri foarte mari de cap, iar din cauza medicamentelor pe care le ia sufera acum si cu stomacul.
Cu toate acestea, ca sa nu fie o povara pentru surorile ei mai mici, Daniela lucreaza de doua luni intr-o patiserie, in picioare mai toata ziua si pentru un salariu minim pe economie. A terminat Liceul Economic din Brasov ca si sora mijlocie, Ioana Theodora, care lucreaza la o pizzerie din oras. Theodora vine obosita de la munca si o ia de la capat in casa, pentru a-si ajuta sora bolnava. Mezina este inca la liceu, acelasi Liceu Economic si are numai note bune. Vazand insa cat de greu le este acasa, ea si-a anuntat surorile si profesorii ca vrea sa intrerupa cursurile pentru a se duce la munca. Cea care s-a opus pana acum a fost directoarea liceului, care crede ca ar fi pacat sa nu termine scoala.
Pe langa tot acest cosmar trait zilnic de fete, a mai venit si problema casei. Mama platea lunar o rata la ICRAL pentru locuinta in care stau. Acum fetele n-au mai avut din ce sa achite ultimele rate si oricand exista riscul sa fie aruncate in strada.
Manuela Lesinschi,
Codlea


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.