Blocajul din sanatate a lasat sute de mii de romani fara tratamentele vitale. Desi cuprinsi in programele nationale de sanatate, in spitale li se spune ca nu se mai fac analize sau nu mai pot fi operati. Mai mult, bolnavii ar putea avea surpriza sa n
Blocajul din sanatate a lasat sute de mii de romani fara tratamentele vitale. Desi cuprinsi in programele nationale de sanatate, in spitale li se spune ca nu se mai fac analize sau nu mai pot fi operati. Mai mult, bolnavii ar putea avea surpriza sa nu li se mai elibereze medicamente compensate sau gratuite. Aceasta este imaginea prezentata ieri de presedintele demisionar al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Cristian Celea. Unul din motivele pentru care si-a prezentat demisia miercuri a fost acela ca de o luna si jumatate a fost blocat de la publicare ordinul privind programele nationale de sanatate. "Toate spitalele care raspund de programe ne spun ca nu mai au materiale, proteze, ca nu mai pot opera. Practic nu mai au bugete", a precizat ieri Celea, care a dat vina pe Ministerul Sanatatii. O alta amenintare pentru bolnavi vine din partea farmaciilor, care ar putea stopa in curand eliberarea de medicamente compensate si gratuite. "Pe anul 2004 s-au eliberat retete peste valoarea de contract de 3.175 miliarde lei. Acoperirea acestei datorii printr-un act aditional a fost oprita de Ministerul Finantelor. Nu ar fi o surpriza ca farmaciile sa nu mai elibereze medicamente compensate si gratuite", a mai spus Celea.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.