Patronii societatii Robinete Industriale din Bacau au luat decizia nemaiintalnita sa acorde salarii unice tuturor angajatilor, de la directorul general si pana la femeia de serviciu. Mai mult, leafa este de numai 3,1 milioane de lei, adica salariul m
Patronii societatii Robinete Industriale din Bacau au luat decizia nemaiintalnita sa acorde salarii unice tuturor angajatilor, de la directorul general si pana la femeia de serviciu. Mai mult, leafa este de numai 3,1 milioane de lei, adica salariul minim pe economie. Masura a fost luata din cauza situatiei dezastruoase a intreprinderii, care are datorii de peste 11 miliarde de lei contabilizate la nivelul lunii septembrie 2004.
Nemultumirea celor cateva sute de angajati este lesne de inteles, mai ales ca din discutiile cu presedintele Perino Baraga, desfasurate cu putin timp in urma, au primit garantia platii unor salarii lunare de 4,1 milioane de lei si bonurile de masa aferente. Daca, initial, Baraga a fost de acord cu revendicarile grupului de presiune format din cativa salariati, cateva zile mai tarziu a revenit asupra deciziei. Reprezentantii sindicatului si patronatului de la Robinete Industriale S.A. au avut o intalnire cu prefectul de Bacau, Gabriel Berca, si subprefectul Constantin Avram, care au incercat o mediere intre cele doua parti. Cativa lideri ai sindicatului si trimisii celor patru societati comerciale care alcatuiesc firma s-au plans de situatia incerta in care se gasesc, de problemele de blocaj financiar pe care le intampina.
Concluzia a fost ca trebuie facute unele compromisuri pentru ca intreprinderea sa nu se inchida, dar nici sa nu se ajunga la disponibilizari. Intreprinderea bacauana era una de prestigiu pe plan national, dar acum nu va mai produce robinete industriale, care se pare ca vor fi importate din China.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.