Bolgiu, deconectat de la Interpol Procurorii au cerut politiei scoaterea de sub urmarire internationala a lui Radu Bolgiu, zis si ""Robocop"" - acuzat de furtul mai multor masini de lux - , dupa ce instanta a respins propunerea de emitere a

Bolgiu, deconectat de la Interpol

Procurorii au cerut politiei scoaterea de sub urmarire internationala a lui Radu Bolgiu, zis si ""Robocop"" - acuzat de furtul mai multor masini de lux - , dupa ce instanta a respins propunerea de emitere a unui mandat de arestare pe numele lui si a dispus cercetarea in stare de libertate.

La sfarsitul lunii noiembrie 2004, Tribunalul Bucuresti a trimis dosarul lui Radu Bolgiu la Parchetul Capitalei, pentru ca procurorii, conform procedurilor in vigoare privind competenta mandatului de arestare, sa propuna judecatorilor arestarea lui preventiva. La acea data, prim-procurorul adjunct al Parchetului Tribunalului Bucuresti, Marius Iacob, spunea ca procurorii au trimis din nou dosarul la Tribunalul Bucuresti, cu propunerea de emitere a unui mandat de arestare preventiva. Surpriza insa ieri, cand magistratii au decis ca Bolgiu poate fi cercetat in stare de libertate, invocand starea medicala grava in care este tanarul, aflat in prezent in Spania. In decembrie 2003, Bolgiu a fost impuscat in cap de politistii spanioli, care l-au prins in timp ce incerca sa fure o masina. La data cand a fost impuscat, Bolgiu se ascundea sub identitatea falsa de Patricio de Rosa. Ministerul Justitiei din Romania a cerut Spaniei extradarea lui Radu Bolgiu, dar Sectia I Penala a Tribunalului National din Spania a hotarat sa nu dea curs solicitarii, ""din rationamente umanitare"", argumentate de starea de sanatate a romanului.
(Eduard Pascu/Ion Alexandru)

CU STATE VECHI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.