Ministrul muncii, Gheorghe Barbu (foto), a anuntat ieri ca Executivul a adoptat o ordonanta de urgenta privind recalcularea pensiilor. Potrivit actului normativ ce stabileste doar prima etapa de intrare efectiva in plata, doar 214.000 pensionari ar p

Ministrul muncii, Gheorghe Barbu (foto), a anuntat ieri ca Executivul a adoptat o ordonanta de urgenta privind recalcularea pensiilor. Potrivit actului normativ ce stabileste doar prima etapa de intrare efectiva in plata, doar 214.000 pensionari ar putea primi deciziile de pensionare si sumele majorate incepand cu 14 martie 2005. Sumele acordate in plus vor oscila intre cateva zeci de mii si chiar doua milioane lei. Ministrul a mai declarat ca recalcularea nu presupune si modificari ale pensiei, ci doar "eliminarea unor inechitati din sistem".

Exista o pensie de peste 100 de milioane lei

Practic, doua persoane care au avut aceleasi contributii, acelasi stagiu de cotizare, aceeasi evolutie salariala si aceleasi sporuri, indiferent de pregatirea profesionala, nu pot avea un punctaj diferit, asa cum era pana acum. Singurii care ar putea primi ceva in plus la pensie ar putea fi cei carora nu li s-a facut calculul punctajului corect, adica li s-a stabilit unul mai mic.
Potrivit lui Barbu, exista pensii de zeci de milioane si una de peste o suta de milioane, care vor ramane asa, indiferent ca punctajul maxim admis e de 5 puncte care inmultit cu valoarea actuala de 2.955.000 lei ar fi trebuit sa plafoneze toate pensiile din Romania la suma de 15 milioane.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.