Comitetul Executiv al FR Gimnastica a decis, ieri dimineata, ca lotul feminin olimpic sa fie pregatit in continuare de acelasi colectiv tehnic ca si pana acum, a precizat intr-o conferinta de presa secretarul general al FRG, Adrian Stoica, in vreme c
Comitetul Executiv al FR Gimnastica a decis, ieri dimineata, ca lotul feminin olimpic sa fie pregatit in continuare de acelasi colectiv tehnic ca si pana acum, a precizat intr-o conferinta de presa secretarul general al FRG, Adrian Stoica, in vreme ce presedintele Nicolae Vieru a spus ca a discutat cu tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, si ca aceasta va reveni astazi in cantonamentul de la Bucuresti. "S-a decis mentinerea aceluiasi colectiv tehnic la lotul feminin. Deocamdata, postul de antrenor coordonator ramane neocupat pana cand Octavian Belu isi va rezolva problemele personale, dupa care este asteptat sa revina asupra deciziei de a demisiona. Pana atunci, de grupa de la Bucuresti, formata din gimnastele lotului olimpic, se vor ocupa Lucian Sandu si Mariana Bitang", a spus Stoica, dupa care a mai adaugat: "Din perspectiva FRG, Bitang nu este demisionara. Mai are cateva zile de concediu, dupa care este asteptata la lot." Secretarul general al FRG a mai precizat ca, la ora actuala, lotul feminin tricolor este impartit in trei grupe, una la Deva, de care se ocupa antrenorul Nicolae Forminte, alta la Onesti, pe care o pregateste Livia Ponoran, si o a treia la Bucuresti, de care raspund temporar Lucian Sandu si Mariana Bitang.
Vieru: "Il asteptam pe Belu sa revina!"
Prezent la inceputul sedintei Executivului FRG, Octavian Belu s-a aratat onorat de oferta federatiei de a reveni la conducerea lotului, dar a cerut un timp pentru rezolvarea problemelor legate de procesul cu Oana Petrovschi, dupa care va da un raspuns ferm. "Belu nu a primit nici un termen limita, pentru ca nici el nu stie probabil cand isi va rezolva problemele. S-ar putea ca el sa fie binevenit la lot si in 2007, avand in vedere ca Jocurile Olimpice sunt in 2008". La randul sau, presedintele FRG, Nicolae Vieru, a anuntat ca a discutat, miercuri, cu reprezentantii la varf ai COSR, carora le-a spus ca FRG doreste ca Octavian Belu sa ramana la conducerea lotului feminin. "Am spus ca dorim ca Belu sa ramana la lot si speram ca va reveni asupra demisiei, dupa ce isi va rezolva problemele", a afirmat Vieru, adaugand si faptul ca FRG este alaturi de Belu in situatia neplacuta prin care trece. "Domnul Belu a demisionat nu manifestand o ostilitate fata de federatie, ci si-a manifestat dezaprobarea, in fata opiniei publice, de felul cum este tratat, cum i se scormoneste viata personala, familia, de felul cum este tarat intr-un proces nedrept", a mai punctat Vieru. Totodata, presedintele FRG a mai mentionat ca, luni, vor fi semnate contractele dintre federatie si antrenorii lotului masculin, iar la finele saptamanii viitoare vor fi semnate si cele cu antrenorii loturilor feminine de la Onesti si Deva. Contractele cu tehnicienii care vor pregati grupa de la Bucuresti vor fi semnate ulterior, dupa clarificarea situatiei si prezentarea programelor de pregatire.
Scenarii juridice cu avocatul FRG
Referindu-se la verificarile incepute de procurorii Parchetului de pe langa TMB pentru a se stabili daca faptele recunoscute in instanta de catre antrenorul Octavian Belu, privind primirea de bani de la gimnaste, intrunesc elementele vreunei infractiuni de coruptie, avocatul FRG, Nicolae Cladoveanu, a afirmat, ieri, in conferinta de presa, ca eventualele acuzatii vor fi greu de dovedit. "Belu ar putea fi cercetat pentru primire de foloase necuvenite, dar pentru a fi pus sub acuzare trebuie sa se demonstreze ca este functionar public, ceea ce inseamna ca federatia ar fi o institutie publica. Apoi, chiar daca s-ar demonstra acest lucru, va fi greu de dovedit ca banii au fost folositi in interes personal. Belu ar putea spune ca a folosit banii pentru diverse cheltuieli aditionale in timpul participarii la concursuri", a explicat Cladoveanu. Avocatul FRG a mai adaugat ca se pune in discutie si competenta teritoriala a Parchetului TMB, deoarece presupusa fapta s-a desfasurat in afara tarii si atunci ar trebui sa intre sub competenta instantei din raza de domiciliu a antrenorului.
Sponsorii raman la FRG
In finalul conferintei de presa, presedintele FRG, Nicolae Vieru, a anuntat ca societatea ARDAF a comunicat, ieri dimineata, ca revine asupra deciziei luate recent si doreste realizarea unui contract cu FRG in care sa ofere 100.000 de dolari federatiei pentru sprijinirea gimnasticii. "Reprezentantii ARDAF ne-au anuntat ca nu mai vor sa rezilieze contractul cu federatia. Urmeaza sa semnam un nou angajament", a declarat Vieru, fapt confirmat si de presedintele societatii de asigurari, Octavian Manastireanu. "Suntem in negocieri, dar asteptam sa se clarifice situatia antrenorilor de la lot. Nu pot spune care va fi valoarea contractului. Ar putea fi o suta de mii de dolari, ar putea fi mai mult, sau mai putin. Deocamdata nu pot da alte detalii", a spus Manastireanu. Totodata, Nicolae Vieru a mai precizat ca, la randul ei, societatea ARO isi mentine contractul cu FRG in valoare de 80.000 de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.