Casa Capsa a gazduit, ieri, lansarea cartii-interviu "Generalul Revolutiei cu piciorul in ghips", ce cuprinde marturii ale generalului Victor Atanasie Stanculescu despre Revolutia
din decembrie 1989, dar si portrete ale unor personaje ce au j
Casa Capsa a gazduit, ieri, lansarea cartii-interviu "Generalul Revolutiei cu piciorul in ghips", ce cuprinde marturii ale generalului Victor Atanasie Stanculescu despre Revolutia
din decembrie 1989, dar si portrete ale unor personaje ce au jucat un rol important in istoria momentului - Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Magureanu si Corneliu Coposu.
"Ce am spus, am spus cat mai aproape de adevar, urmand ca istoricii sa aleaga ce e bun de aici si din alte scrieri", a precizat Victor Atanasie Stanculescu. La randul sau, Dinu Sararu crede ca volumul "cuprinde marturii inedite si prin viziunea scriitoriceasca si prin testamentul unei personalitati implicate executoriu in istoria romana".
Prezent la lansarea RAO, jurnalistul Ion Cristoiu a apreciat cartea ca fiind de actualitate si a precizat ca, desi Victor Atanasie Stanculescu "ascunde multe lucruri, ca toti cei implicati in momentul decembrie '89", marturiile sale arata ca avem de-a face, de fapt, cu "o lovitura de stat militara prin eliberarea ordinului privind neinterventia armatei si prin desemnarea lui Ion Iliescu ca viitor conducator al Romaniei". Razvan Theodorescu a marturisit ca-l admira pe general de dinainte de Revolutie. "Declar public ca atata vreme cat ne vom afla pe acest pamant voi fi solidar cu Victor Atanasie Stanculescu pentru ca, daca n-ar fi fost el, lucruri esentiale din decembrie '89 nu s-ar fi intamplat", a precizat Theodorescu.
Cartea cuprinde si o sectiune "Documente", in care figureaza si memoriul pentru promovarea recursului in anulare in procesul "Timisoara" semnat de catre fostul procuror general Tanase Joita, pe baza caruia Victor Stanculescu si Mihai Chitac au obtinut rejudecarea procesului lor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.