Utilajele de deszapezire ''s-au luptat'' din greu in noaptea de duminica spre luni si pe parcursul zilei de ieri cu zapada depusa pe carosabil.
Traficul rutier in Bucuresti s-a desfasurat in conditii de iarna, iar decizia de suspendare a circ
Utilajele de deszapezire ''s-au luptat'' din greu in noaptea de duminica spre luni si pe parcursul zilei de ieri cu zapada depusa pe carosabil.
Traficul rutier in Bucuresti s-a desfasurat in conditii de iarna, iar decizia de suspendare a circulatiei nu a mai fost necesara.
Utilajele au putut interveni, ieri, chiar si pe arterele secundare. Ambulanta Bucuresti a facut apel la bucuresteni sa apeleze la serviciile medicilor de pe Salvari doar in cazuri de urgenta.
In ultimele 48 de ore a fost inregistrata si o nastere la domiciliu. Mai mult, in unele zone cadrele medicale au carat bolnavii cu targa chiar si cate 100 de metri din cauza ca ambulantele nu au avut cum sa intre pe strazi. Pe mai multe drumuri judetene din zona de campie a Buzaului stratul de zapada a atins si doi metri. Lucratorii de la Electrica au intervenit in 19 localitati buzoiene pentru a remedia deficientele cauzate de vant care a rupt retelele de tensiune. Au existat situatii in care lucratorii au mers pe jos pentru a ajunge la interventii. Majoritatea drumurilor nationale care traverseaza judetul Constanta erau acoperite cu un strat de zapada care depasea pe alocuri 60 de cm.
Porturile Constanta, Constanta Nord, Constanta Sud Agigea, Bara Sulina si Canalul Dunare - Marea Neagra au fost redeschise traficului.
Din cauza vantului puternic circulatia feroviara a fost restrictionata intre Fetesti - Cernavoda Pod si anume limitarea vitezei la 80 km/ora. Trenurile care au circulat pe rutele Bucuresti - Constanta si Bucuresti - Tulcea au ajuns la destinatii cu intarziere. Din cauza zapezii au mai fost anulate 16 curse feroviare. Aeroportul M. Kogalniceanu a fost inchis pentru deszapezire. In unitatile scolare din cinci localitati constantene nu s-au desfasurat cursuri.
Duminica seara, din cauza nametilor, o ambulanta nu a putut ajunge la domiciliul unui baietel de un an si opt luni care se simtea rau. O vola a incercat in zadar sa deblocheze autosanitara. Baietelul din comuna Pantelimon a decedat pana la sosirea medicilor. In judetele Bacau, Botosani, Braila, Calarasi, Dambovita, Galati, Gorj, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Neamt, Tulcea, Valcea si Vrancea mai multe localitati au ramas fara energie electrica. Utilajele de deszapezire au lucrat non-stop pentru indepartarea zapezii de pe carosabil. Mai multe drumuri judetene erau, ieri dupa-amiaza, impracticabile.
In Harghita s-au inregistrat minus 28 de grade Celsius, iar in Bistrita-Nasaud, minus 23 de grade.
Intrarea in tara, prin punctele de frontiera Portile de Fier, Bechet, Calafat, Giurgiu, Ostrov, Negru Voda, Vama Veche, Galati, Oancea, Albita si Sculeni, a autovehiculelor de marfa cu masa totala mai mare de 12 tone, care nu sunt echipate pentru iarna, a fost interzisa pana la 7 februarie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.