Romanii au nevoie, in continuare, de vize pentru a calatori in Marea Britanie. Presedintele Traian Basescu n-a reusit sa-l convinga ieri pe Tony Blair sa reconsidere aceasta problema.
Chiar daca Guvernul britanic acorda tot sprijinul pentru a
Romanii au nevoie, in continuare, de vize pentru a calatori in Marea Britanie. Presedintele Traian Basescu n-a reusit sa-l convinga ieri pe Tony Blair sa reconsidere aceasta problema.
Chiar daca Guvernul britanic acorda tot sprijinul pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, deocamdata vizele pentru romani raman valabile, in principal din cauza infractionalitatii.
Marea Britanie va analiza in perioada urmatoare posibilitatea ridicarii vizelor.
Deocamdata, infractorii romani care opereaza in Regatul Unit continua sa reprezinte o problema, a precizat, citat de Rompres, Traian Basescu, la finalul intrevederii cu seful Guvernului de la Londra.
"In ceea ce priveste aderarea Romaniei la UE, la 1 ianuarie 2007, am fost asigurati de tot sprijinul Marii Britanii pentru ca Romania sa indeplineasca toate conditiile pana la aceasta data. De asemenea, vom beneficia de sprijinul parlamentarilor britanici pentru semnarea Tratatului de aderare in aprilie 2005", a adaugat seful statului roman.

Experti britanici la Cotroceni
Pe agenda convorbirilor de la Londra s-au aflat si problemele privind importanta imbunatatirii climatului de afaceri din Romania, mai ales printr-o campanie cuprinzatoare si impartiala de combatere a coruptiei la toate nivelurile. De altfel, Traian Basescu a solicitat ca doi experti britanici, unul pe probleme legate de coruptie si altul pe probleme de integrare europeana, sa-si desfasoare activitatea la Palatul Cotroceni. Problemele de securitate si colaborarea romano-britanica au fost si ele subiecte ale convorbirilor dintre Traian Basescu si Tony Blair. Premierul britanic a subliniat importanta angajarii Romaniei la misiunile internationale de mentinere a pacii din Irak, Afganistan, Bosnia si Kosovo. De asemenea, a fost apreciata cooperarea bilaterala stransa in cadrul NATO, al Consiliului de Securitate al ONU si in domeniul Politicii Europene de Securitate si Aparare. Totodata, cei doi demnitari au analizat obiectivul extinderii ariei de democratie, stabilitate si prosperitate dincolo de granitele viitoare ale Uniunii Europene si au convenit sa isi coordoneze eforturile cu ceilalti membri si potentiali membri ai UE pentru a realiza implementarea planurilor de actiune ale Uniunii pentru Republica Moldova si Ucraina si pentru a contribui la promovarea stabilitatii, securitatii si integrarii europene viitoare a Balcanilor
de Vest.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.