Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au demarat, ieri, urmarirea penala pe numele Angelicai Stoican, sub acuzatia de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, ne-a declarat purtatorul de cuvant al institutiei,
Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au demarat, ieri, urmarirea penala pe numele Angelicai Stoican, sub acuzatia de nerespectare a regimului armelor si munitiilor, ne-a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, procurorul Ramona Bulcu.
Acest lucru a fost decis in urma audierii de joi a Angelicai Stoican, in calitate de invinuit, de catre procurorii Directiei de Investigatie a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.
Din probele administrate in cauza s-a retinut faptul ca "in virtutea relatiilor de prietenie pe care le avea cu Genica Boerica, Angelica Stoican i-a oferit acestuia, la sfarsitul lunii septembrie 2004, o carabina cu repetitie marca Mossberg, de calibru 12 mm, cu incarcare sub teava (tip shot-gun)". Verificarile procurorilor au stabilit totodata ca arma respectiva nu figureaza "in evidente la nivel national ca fiind detinuta legal, pierduta sau sustrasa", motiv pentru care anchetatorii vor continua cercetarile pentru a afla modalitatea reala de introducere a acesteia in tara.
La audierea din 19 decembrie 2004, facuta in dosarul 165/P/2003, Genica Boerica a recunoscut faptul ca arma gasita in locuinta sa din Craiova a fost cadoul Angelicai Stoican pentru el si ca "in perioada 1 octombrie - 3 octombrie 2004 a retinut fara drept o carabina cu repetitie".
Amintim ca Genica Boerica a fost retinut in dimineata zilei de 3 octombrie 2004 de oamenii legii din Capitala, care au facut simultan perchezitii la locuintele lui si cea a contabilei acestuia, Elena Popa. Totodata, mascatii au ridicat orice ar fi putut constitui o proba, de la documente la dosare pana la arme de foc.
La timpul respectiv, avocatul Dan Nastrut, aparatorul lui Genica Boerica, a motivat prezenta armelor de vanatoare, "modele vechi si noi", acasa la clientul sau prin faptul ca "este un vanator mai inrait".
Genica Boerica a facut parte dintr-o grupare infractionala care a prejudiciat statul roman cu peste 14 milioane de dolari, prin fals privind identitatea, uz de fals si evaziune fiscala. Din retea mai faceau parte Jamal Sadik, Jamal Al Adi, Elena Aurora Popa si Florian Clinciu. Totodata, s-a stabilit ca, in perioada 1998-2000, Jamal Sadik impreuna cu mai multi cetateni arabi si romani, in baza unor acte de identitate false (pasapoarte pe numele Ahmed Hadayadi si Adeil D. Hedo) a infiintat mai multe societati-fantoma care aveau drept obiect de activitate fabricarea si comercializarea alcoolului etilic, fara a plati accizele datorate statului.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.