Pesedistii par decisi sa dea inca o data masura spiritului social-democrat al partiduluisi sar in apararea functionarilor publici care considera ca au fost indepartati din functii de actuala putere pe motive politice. Fostul partid de guvernamant si-
Pesedistii par decisi sa dea inca o data masura spiritului social-democrat al partiduluisi sar in apararea functionarilor publici care considera ca au fost indepartati din functii de actuala putere pe motive politice. Fostul partid de guvernamant si-a format, la sediul central, un grup pentru apararea drepturilor cetatenesti, care va acorda gratuit asistenta juridica tuturor persoanelor "supuse abuzurilor actualei puteri". Deputatul PSD, Eugen Bejinariu, a aratat ieri ca formatiunea sa a primit in ultima perioada un "numar ingrijorator" de sesizari privind abuzurile actualei puteri asupra angajatilor din institutiile statului, atat la nivel local, cat si central, iar acest lucru reflecta "tendinta coalitiei PNL-PD-UDMR-PUR de promovare a clientelei sale politice, cu incalcarea legilor in vigoare".
El a aratat ca, potrivit Legii 188, toti functionarii publici au fost angajati in urma unui concurs de competenta si nu pe criterii politice, iar la inlocuirea acestora din functii actuala putere incalca flagrant legile in vigoare si aduc atingere continuitatii actului administrativ in folosul cetatenilor.
Bejinariu a precizat ca din acest grup va face parte si el, alaturi de Ion Neagu, Valer Dorneanu, Cristian Diaconescu, Antonie Iorgovan, Claudiu Seucan, Gabriel Oprea, Gheorghe Emacu, Nicolae Serban sau Cristian Dumitrescu.
El a amintit, in context, ca prefectul de Suceava, liberalul Orest Onofrei, i-a invitat pe toti sefii institutiilor descentralizate sa demisioneze, iar la Craiova senatorul Radu Berceanu a declarat ca o sa fie schimbata "toata lumea".
Deputatul PSD a negat ca asemenea masuri ar fi fost luate si de partidul sau in 2000, cand a ajuns la putere, recunoscand, totusi, ca ar fi aparut unele "excese", mai ales la nivel local, dar persoanele in cauza au actionat in justitie si au castigat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.