Parchetul National Anticoruptie si-a prezentat ieri bilantul pe anul 2004, la sedinta participand presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul justitiei Monica Macovei. Discutand in aceiasi termeni ca si in fata sefilor

Parchetul National Anticoruptie si-a prezentat ieri bilantul pe anul 2004, la sedinta participand presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul justitiei Monica Macovei. Discutand in aceiasi termeni ca si in fata sefilor celorlalte institutii importante, Basescu a spus ca "nu vor mai exista ingerinte politice in activitatea PNA" , asigurandu-i totodata pe procurori ca in strategia de securitate nationala va fi introdusa si coruptia la nivel inalt. Presedintele a afirmat in cadrul sedintei, tinuta cu usile inchise, ca va renunta la procesul intentat celor doi procurori anticoruptie precizand ca "orice litigiu cu institutia a fost stins". Dupa o discutie intre patru ochi de aproximativ 10 minute cu Ioan Amarie, procurorul general al PNA, Basescu a "decolat" spre Constanta.

"Voi retrage plangerea la adresa procurorilor"

L-a luat cu el, insa, si pe procurorul Vasile Draghici, cel care, impreuna cu procurorul Ioan Otel, a semnat rechizitoriul prin care Basescu, alaturi de alte 79 de persoane, a fost deferit justitiei in dosarul "Flota". De precizat ca ambii anchetatori sunt constanteni. Mai precizam ca si noul prefect de Constanta face parte dintre cei 79 de inculpati ai dosarului "Flota".
in declaratia facuta presei ieri dimineata, presedintele Basescu a afirmat ca reconcilierea cu procurorii s-a produs. Pana seara insa, Basescu a uitat de "concilierea" de dimineata. Aflat la Constanta intr-o vizita de lucru, seful statului a reiterat ideea ca nu vrea sa intre in conflict cu institutiile statului. Totusi, potrivit raportului, prestatia PNA de anul trecut este destul de consistenta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.