Liderii unor asociatii de revolutionari autentici s-au intrunit ieri la sediul "Asociatiei 21 Decembrie 1989 - Bucuresti", pentru a da publicitatii o "lista a rusinii", continand numele celor care s-ar face vinovati de mortii si ranitii din decembrie
Liderii unor asociatii de revolutionari autentici s-au intrunit ieri la sediul "Asociatiei 21 Decembrie 1989 - Bucuresti", pentru a da publicitatii o "lista a rusinii", continand numele celor care s-ar face vinovati de mortii si ranitii din decembrie 1989. Presedintele asociatiei, Teodor Maries, a solicitat demisia generalului magistrat Samoila Joarza, seful Sectiei Parchetelor Militare, pentru ingroparea dosarelor revolutiei vreme de 15 ani: "Cerem demisia acestui batranel obosit, supranumit generalul NUP, sa nu-l mai impiedice pe generalul Dan Voinea din ancheta, sa-l lase sa-si faca echipa, nu sa-l puna sa faca ancheta intr-o camaruta cu alti doi colegi de birou, doi turnatori. Sa plece la vila lui si sa ne lase in pace!". Liderii asociatiilor de revolutionari au reamintit implicarea unor capi ai Armatei si fostei Militii in reprimarile sangeroase, precum gen. Eugen Badalan (seful Armatei, caruia i s-a cerut public demisia), coloneii Viorel Croitoru (fost sef al Politiei Sector 1), col. Gheorghe Sporeanu (fost sef * Politiei Ilfov), generalii de armata Florin Csaba, Florin Gheorghiu, Mihai Popescu si generalul Constantin Degeratu, actual consilier prezidential. Nici fostul sef al statului, Ion Iliescu si nici fostul premier Petre Roman nu au fost "iertati", ca, de altfel, si numerosi falsi revolutionari despre care s-a dezvaluit faptul ca au primit terenuri de zeci de mii de dolari in zona lacului Snagov. Asociatiile bucurestene "21 Decembrie" si "Jilava '89" l-au inclus pe "lista rusinii" si pe chestorii de politie Toma Zaharia (secretar de stat la MAI) si Dumitru Sorescu (seful IGP). Revolutionarii il acuza pe Zaharia ca, in 1989, pe cand era seful Sectiei 10 de Politie din Capitala, a maltratat mai multi revolutionari ridicati din piata si dusi la circa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.