Se pare ca motivul principal al acestei demiteri inopinate sunt tocmai ""relatiile de serviciu"" pe care, atat el, cat si sotia sa, economista Carmen Mataragiu, le au in mediile italiene timisorene. Nevasta ofiterului SRI detine o firma de audit, S
Se pare ca motivul principal al acestei demiteri inopinate sunt tocmai ""relatiile de serviciu"" pe care, atat el, cat si sotia sa, economista Carmen Mataragiu, le au in mediile italiene timisorene.
Nevasta ofiterului SRI detine o firma de audit, SC Econometrica SRL, societate care a avut relatii de afaceri, mai mult decat rentabile, cu doi mari intreprinzatori italieni din vestul Romaniei, Danilo Vettore de la Euroholding, si Stefano Orlandi, de la Bega-Pam, ambii implicati in scandaluri de presa, dezvaluite, in premiera, de Jurnalul National. Mai trebuie spus ca ofiterul de informatii a impartasit soarta sefului sau. In primavara anului trecut, seful SRI Timis, col. Ioan Calin, a fost destituit dupa ce tot Jurnalul National a facut dezvaluiri despre o avere dobandita in mod miraculos si despre relatiile sale, nefiresti cu ""marele investitor"" italian Danilo Vettore si cu secretarul executiv al PSD Timis, Eugen Milutinovici.
Iata deci numai doua exemple, ambele dintr-un judet bogat din anumite puncte de vedere, unde interesele personale ale unor functionari publici depasesc in mod flagrant pe cele ale comunitatii. Apoi, fiind vorba despre interese ale unor cetateni straini, se impune o intrebare: daca acesti ofiteri de informatii au beneficiat, direct sau indirect, de unele avantaje din partea unor italieni, ce au dat la schimb? (Tiberiu Kiss)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.