El a fost prezent la bilantul procurorilor anticoruptie alaturi de primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, ministrul Justitiei, Monica Macovei, si procurorul general al Romaniei, Ilie Botos. Presedintele i-a asigurat pe procurori de intregul sau sp
El a fost prezent la bilantul procurorilor anticoruptie alaturi de primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, ministrul Justitiei, Monica Macovei, si procurorul general al Romaniei, Ilie Botos. Presedintele i-a asigurat pe procurori de intregul sau sprijin in ceea ce priveste independenta politica de care o astfel de institutie are nevoie pentru a putea combate marea coruptie. ""Am dat asigurari ca in Justitie nu va exista ingerinta politica. Consider stinse orice conflicte anterioare pe care le-am avut cu aceasta institutie"", a sustinut ieri presedintele tarii. Basescu a avut ocazia sa-l reintalneasca si pe procurorul Vasile Draghici, cel care l-a deferit justitiei. Dupa ce au dat ""noroc"", Basescu l-a invitat, in gluma, sa-l insoteasca la Constanta pentru a vizita fregata ""Regele Ferdinand"".

RENUNTARE. Ajuns acolo, Basescu a anuntat ca isi va retrage plangerea impotriva celor doi procurori constanteni ai PNA care au instrumentat dosarul ""Flota"". El a subliniat ca, in calitate de presedinte al tarii, nu i se pare normal sa se afle in conflict cu institutiile statului. ""Mi s-ar parea in neregula sa continuu o disputa pe acest palier"", a spus Basescu, explicand ca va renunta la actiunea impotriva celor doi procurori PNA - Vasile Draghici si Ioan Otel - si va lasa justitia sa-si faca treaba in dosarul Flota. Conform Rompres, Basescu a pus insa lucrurile la punct. ""A nu se intelege gresit insa. Eu nu ma impac cu nimeni!"", a precizat seful statului.(Miruna Pasa)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.