Radare portabile pentru evitarea accidentelor Pentru ca numarul victimelor accidentelor rutiere in Uniunea Europeana este din ce in ce mai mare, Comisia Europeana a decis ca radarele ce pot fi atasate autovehiculelor si care servesc la detecta

Radare portabile pentru evitarea accidentelor

Pentru ca numarul victimelor accidentelor rutiere in Uniunea Europeana este din ce in ce mai mare, Comisia Europeana a decis ca radarele ce pot fi atasate autovehiculelor si care servesc la detectarea timpurie a riscurilor unui accident sa fie puse la dispozitia soferilor. Bruxellesul a anuntat ca a deblocat deja o frecventa radio pentru a asigura functionarea acestora pe tot teritoriul Uniunii. Aceste radare portabile au avantajul nu doar de a detecta obstacolele, ci si de a declansa, in caz de pericol, sistemul de franare al vehiculelor, si ar trebui sa fie disponibile ""incepand cu al doilea semestru al anului 2005"". ""Aceasta tehnologie inovatoare, care a fost dezvoltata partial de industrie prin lucrarile de cercetare finantate de Uniunea Europeana, va reduce frecventa, gravitatea si costul accidentelor rutiere"", a explicatul comisarul european pentru societatea informationala, Viviane Reding. Autorizatia acordata de Executivul european pentru noua frecventa radio necesara tehnologiei radar va fi valabila doar pana in 2013. Atunci, a explicat Reding, ""numarul de masini care va utiliza radarul portabil va fi atat de mare, incat ar putea interfera cu alte frecvente, folosite pentru alte servicii, cum ar fi telefonia mobila sau satelitii meteo, asa ca va trebui schimbata frecventa"". (Ana Ilie)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.