Majorarea capitalului social al Oltchim s-a facut de la 323,5 miliarde de lei la 3.549 de miliarde lei. O solutie a fost oferita Guvernului de mediul de afaceri, la seminarul ""Anul economic 2005 si mediul de afaceri"", organizat ieri de FIN Media.
Majorarea capitalului social al Oltchim s-a facut de la 323,5 miliarde de lei la 3.549 de miliarde lei. O solutie a fost oferita Guvernului de mediul de afaceri, la seminarul ""Anul economic 2005 si mediul de afaceri"", organizat ieri de FIN Media. Pentru a scapa de aceasta situatie si, in acelasi timp, pentru a micsora deficitul bugetar prin colectarea banilor o solutie ar fi majorarea capitalului social al companiei nu prin conversie, ci prin emiterea de actiuni la bursa. ""Este o propunere la care, daca as da un raspuns concret, m-as hazarda in momentul de fata, neavand toate implicatiile care sunt aici. La prima vedere pare o solutie"", considera Adriean Videanu, ministru de stat pentru coordonarea activitatilor din domeniul economic.

BLOCAJ. In urma celebrei conversii din 2003, statul care avea 53,25% din actiunile Oltchim devenea proprietarul a 95,75% din actiuni, in timp ce pachetele micilor actionari deveneau si mai mici. Spre exemplu, fondul de investitii Lindsell Enterprises Limited, care detinea 12,03%, ramanea in urma conversiei cu doar 1,098%, iar pachetul de 7,2% detinut de SIF Oltenia se transforma in unul de 0,65%. CNVM a respins eliberarea certificatului, dupa ce actionarul minoritar Lindsell Enterprises a obtinut in justitie suspendarea hotararii de majorare a capitalului social.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.