Societatea Ferm Consult din Timisoara, lichidatorul judiciar al combinatului Gavazzi Steel din Otelu Rosu, aflat in faliment, va scoate la vanzare mai multe active ale fostului producator siderurgic, la un pret de pornire de aproape 30 de milioane de
Societatea Ferm Consult din Timisoara, lichidatorul judiciar al combinatului Gavazzi Steel din Otelu Rosu, aflat in faliment, va scoate la vanzare mai multe active ale fostului producator siderurgic, la un pret de pornire de aproape 30 de milioane de dolari fara TVA.
Potrivit unui anunt al lichidatorului, cumparatorii interesati pot depune oferte pana la sfarsitul lunii ianuarie.
Cel mai important activ scos la vanzare este otelaria electrica, impreuna cu laminoarele, pentru care pretul de pornire a fost stabilit la 26,4 milioane de dolari fara TVA.
In anul 1999, italienii Marco si Stefano Gavazzi au cumparat de la fostul Fond al Proprietatii de Stat (FPS) un pachet de 70% din actiunile Otelu Rosu, angajandu-se sa investeasca circa 20 milioane dolari.
Ulterior, Gavazzi Steel a intrat in reorganizare judiciara din cauza situatiei financiare dificile.
La sfarsitul lunii iulie a anului trecut, combinatul Otelu Rosu a fost repornit in urma unei investitii de trei milioane de euro realizata de producatorul de sarma Ductil Steel din Buzau, care a incheiat, in luna martie 2004, un contract de inchiriere a otelariei cu lichidatorii societatii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.