Unul din cei mai cunoscuti spargatori de locuinte din Romania, poreclit "Rechinul" pentru agilitatea cu care isi "devora" fiecare tinta, ar putea parasi curand puscaria, acolo unde executa in prezent ultima parte dintr-o pedeapsa de 11 ani. Niculae
Unul din cei mai cunoscuti spargatori de locuinte din Romania, poreclit "Rechinul" pentru agilitatea cu care isi "devora" fiecare tinta, ar putea parasi curand puscaria, acolo unde executa in prezent ultima parte dintr-o pedeapsa de 11 ani. Niculae Mandache a devenit faimos prin spargerile caselor de lux apartinand politicienilor, artistilor, dar si afaceristilor si sportivilor de succes din Romania, ale oamenilor bogati in general.
"Rechinul" este cunoscut printre springarii din Bucuresti ca fiind un "bandit mofturos". "Nu da usa jos decat la bogatani. N-are mila de aia cu bani la saltea si de vedetele astea, fotbalisti, oameni importanti. De saraci nu vrea s-auda!", afirma despre Mandache colegii de "breasla". si politistii recunosc ca "Rechinul" este hotul care le-a dat cumplite batai de cap VIP-urilor. Oamenii legii spun despre "Rechin" ca acesta fura cu precadere tablouri sau statuete de arta si bijuterii si ca strangea suficiente date despre potentialele victime inainte de a da iama in casele acestora. El a fost condamnat in mai multe dosare, ultima oara in 2004. Dupa aceasta, a cerut contopirea tuturor pedepselor care i-au fost aplicate, asa incat i-a ramas de ispasit cea mai grea dintre ele: 11 ani de detentie.
Pana astazi, Mandache a executat - punand cap la cap toate pedepsele - peste trei sferturi din cei 11 ani, iar conform legii ar putea fi pus in libertate inainte de termen. Potrivit unor surse judiciare, Mandache a formulat deja o cerere in acest sens, ea urmand sa fie analizata de o comisie din penitenciarul in care se gaseste condamnatul. "in mod normal, nu au cum sa se opuna eliberarii lui. Este o chestiune simpla, de procedura", ne-a precizat avocatul lui Mandache. intre 2000 si 2002 "Rechinul" s-a aflat in libertate, pentru ca a beneficiat de o intrerupere a pedepselor.
Cand a fost rearestat, asupra lui s-a gasit o agenda cu peste 400 de adrese si numere de telefon, care apartineau unor potentiale-victime, demnitari, afaceristi, magistrati, sportivi sau artisti. Printre acestia, "Rechinul" ii avea in vizor sau ii "bifase" deja pe Nicolae Vacaroiu, Victor Surdu, Ion Caramitru sau Ilie Dumitrescu.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.