Va scriu pentru a va vorbi despre drama unei familii tinere, din Babadag (judetul Tulcea), de care ma simt foarte atasat si care de doi ani, traieste un cosmar. Unul dintre baieteii lor gemeni, care pe atunci aveau doar doi ani, a fost diagnosticat n
Va scriu pentru a va vorbi despre drama unei familii tinere, din Babadag (judetul Tulcea), de care ma simt foarte atasat si care de doi ani, traieste un cosmar. Unul dintre baieteii lor gemeni, care pe atunci aveau doar doi ani, a fost diagnosticat nemilos: leucemie. De atunci, parintii si doctorii au facut tot ce le-a stat in puteri ca sa-l ajute. Au incercat tratamente si i-au oferit toata dragostea lor, in speranta ca va fi salvat.
Dar din luna septembrie a anului trecut, micutul Leonard Costin Ignat nu a mai parasit sectia de oncologie a Spitalului Marie-Curie (fost Budimex). Bucuria pe care parintii au trait-o de fiecare data cand Leo parea ca se simte mai bine era repede umbrita de tristetea si lacrimile care ii inundau atunci cand copilul trecea printr-o noua criza. De atunci, pot spune ca acesti oameni locuiesc practic in spital. Mama, tatal ori bunica sunt permanent langa el, incercand sa-i aline macar in parte durerea pe care i-o provoaca acele cu care i se fac permanent transfuzii si care i-au invinetit manutele si piciorusele. si cu toate acestea, copilul, care va implini patru ani pe 16 februarie, suporta cuminte intepaturile si se mai lasa inca pacalit cu tot felul de furtunase si seringi, primite in dar de la asistente. Rade, se joaca acolo, in patutul lui, cu darurile de la Mos Craciun, dar are si momente in care este trist sau plange din cauza durerii. Viata lui e inca sub semnul incertitudinii, pentru ca boala de care sufera micutul nu a raspuns pana acum prea bine la tratament, iar acest lucru pune sub semnul intrebarii eventualitatea unui transplant de maduva.
in aceasta saptamana, Leo a trecut prin noi analize si se pregateste pentru un nou tratament, visand la o minune asemenea celor facute de bagheta magica a zanei. Sper din tot sufletul ca organismul lui Leo sa poata lupta cu boala si sper, de asemenea, ca parintii vor avea posibilitatea sa sustina financiar un eventual transplant de maduva. Orice ajutor poate insemna o noua sansa pentru micutul de patru ani.
Sami, Tulcea


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.