Acesta vizeaza sectorul legume si fructe proaspete, in conformitate cu prevederile Ordinului 919/257/2004 al ministrului Agriculturii (MAPDR) si al presedintelui Agentiei Nationale pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC). Acest s
Acesta vizeaza sectorul legume si fructe proaspete, in conformitate cu prevederile Ordinului 919/257/2004 al ministrului Agriculturii (MAPDR) si al presedintelui Agentiei Nationale pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC). Acest sistem va permite facilitarea schimbului de informatii privind piata legumelor si fructelor, prin includerea Romaniei intr-o baza de date comuna cu peste 16 tari din spatiul european.

BURSA LEGUMELOR. ""Este un fel de bursa. Angajatii directiilor agricole vor ""colecta"", pentru inceput, preturile fructelor si legumelor la poarta fermei, iar reprezentantii ANIMMC, preturile practicate de comerciantii cu amanuntul, angrosisti sau hypermarket-uri. Datele vor fi trimise mai apoi catre MAPDR, unde vor fi centralizate si prelucrate si apoi transmise, o data pe saptamana, catre administratorul portalului Internet ""AgriMIS"". Ministerul va putea accesa baza de date, care cuprinde informatii despre piata agricola din 16 tari, si va disemina informatia celor interesati. Agricultorii pot afla astfel care sunt preturile practicate pe piata internationala pentru anumite produse, care este cererea si oferta. Sunt informatii foarte importante"", a declarat Daniel Velicu de la Directia Politici Comerciale din MAPDR. Dupa aderare, Romania va trebui sa transmita astfel de rapoarte Comisiei pentru Agricultura de la Bruxelles. (Florina Zainescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.