SCHIMBARE. Sectia consulara a Ambasadei Romaniei in Italia s-a mutat de la 1 ianuarie intr-un nou sediu, in Via del Serafico 69-75, informeaza un comunicat al Ambasadei, citat de RGN Press. Personalul diplomatic al Ambasadei Romaniei solicita inteleg
SCHIMBARE. Sectia consulara a Ambasadei Romaniei in Italia s-a mutat de la 1 ianuarie intr-un nou sediu, in Via del Serafico 69-75, informeaza un comunicat al Ambasadei, citat de RGN Press. Personalul diplomatic al Ambasadei Romaniei solicita intelegere in ceea ce priveste aparitia unor disfunctionalitati in efectuarea serviciilor consulare, cauzate de lucrarile de amenajare la sediul nou, ca si la cel actual, in perioada 10-31 ianuarie. Persoanele care pot amana solutionarea problemelor de natura consulara sunt rugate sa apeleze la consulat dupa 1 februarie. Ambasada va rezolva cererile urgente la sediul actual si altele, prin corespondenta.
CIRCULARA. O vizita la rudele din Franta va fi mai dificila de cum incolo. Ministerul francez de Interne a adresat primarilor o circulara prin care le cere acestora sa impuna garantii financiare si mobile foarte dure nou-venitilor in tara, informeaza Romanian Global News. Este vorba despre 170 de euro pentru fiecare vizitator si 14 metri patrati de suprafata locuibila pentru fiecare persoana venita in vizita. Acestea sunt noile cereri intrate in vigoare din prima zi a lui 2005.
Circulara ministeriala a fost emisa la 23 noiembrie 2004, ca masura de aplicare a legii Sarkozy privind imigratia si a reprezentat modalitatea de informare a primarilor francezi in legatura cu noile cerinte pentru vizitatorii care ajung in Franta, informeaza cotidianul francez Le Monde, citat de RGN.
CRIMINALITATE. Organizatiile criminale straine, printre care si cele romanesti, ii ingrijoreaza pe procurorii italieni. ""Mafia straina ne ameninta din ce in ce mai mult, si in unele cazuri ia chiar forma unor modele tipic italiene"", conform unui raport al procurorului general Francesco Favara (foto). El a subliniat ca acest tip de criminalitate se specializeaza in anumite sectoare si e usor integrata de cartele criminale multietnice.
Potrivit lui Favara ""emergenta organizatiilor criminale romanesti e ingrijoratoare, pentru ca ele folosesc Italia ca tara de tranzit pentru drogurile care trebuie sa ajunga in Europa. De asemenea, italienii au probleme si cu albanezii, turcii, chinezii si nigerienii, si ei traficanti de droguri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.