Din datele raportate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile rezulta ca in prima saptamana a anului au fost inregistrate aproximativ 16.000 de cazuri de infectii acute ale cailor respirator
Din datele raportate Ministerului Sanatatii de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile rezulta ca in prima saptamana a anului au fost inregistrate aproximativ 16.000 de cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare (IACRS) si 26 de cazuri cu simptomatologie de gripa. Totusi, nici unul dintre cazurile de gripa nu a fost confirmat de analizele de laborator. Cu toate ca au fost inregistrate aproximativ 9000 de cazuri de pneumonii, doar 1365 dintre acestea au necesitat internare. Au fost inregistrate si 3 decese din cauza acestei afectiuni in judetele Constanta, Dolj si Galati. In aceasta perioda si ambulantele au fost solicitate din cauza afectiunilor de sezon. Peste 1000 de solicitari au fost pentru infectii acute ale cailor respiratorii superioare, 472 pentru pneumonii si 24 de solicitari pentru simptomatologii de gripa. Deocamdata nu se poate vorbi de o epidemie de gripa, insa specialistii MS declara ca lunile ianuarie, februarie, martie prezinta un risc mai ridicat pentru aceasta boala. Anul acesta Ministerul Sanatatii a asigurat 120.000 de doze de vaccin gripal care a fost distribuit gratuit persoanelor cu risc mare la imbolnavire: copii, batrani, persoane cu afectiuni cronice si personal medical sau din institutii sociale care vin in contact cu publicul. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.