Cel mai titrat club italian, Juventus Torino, a anuntat pe site-ul oficial al societatii, sub titlul "Mutu bianconero", incheierea unui acord pe cinci ani cu internationalul roman. Contractul, semnat deja, va intra in vigoare la 18 mai, data la care

Cel mai titrat club italian, Juventus Torino, a anuntat pe site-ul oficial al societatii, sub titlul "Mutu bianconero", incheierea unui acord pe cinci ani cu internationalul roman. Contractul, semnat deja, va intra in vigoare la 18 mai, data la care jucatorului i se termina perioada de sapte luni de suspendare impusa de Federatia Engleza de Fotbal pentru consum de cocaina. in aceste conditii si asa cum a sugerat si presa italiana, "Briliantul" ar putea sa prinda sezonul acesta, sub tricoul "Batranei Doamne", ultimele doua intalniri din Serie A, cu Livorno si Cagliari, dar si finala "Champions League"!
Dupa ce primele doua zile ale saptamanii in curs le-a petrecut la Londra in compania psihoterapeutului Peter Kay, timp in care a fost supus unui nou control antidoping, Mutu a revenit in Italia miercuri dimineata, iar seara a parafat intelegerea cu Juve. Angajamentul a fost semnat in fata noului sau impresar, Alessandro Moggi, fiul directorului general al clubului piemontez, urmand ca in cel mai scurt timp sa se puna la dispozitia antrenorului Fabio Capello. Aseara, Mutu a vizionat pe "Delle Alpi" intalnirea de Cupa Juventus - Atalanta, iar la inceputul saptamanii viitoare, cel mai probabil marti sau miercuri, va fi prezentat oficial. in actuala editie de campionat, Juventus are un avans de patru puncte fata de campioana AC Milan, iar Mutu se va lupta pentru titularizare cu Trezeguet, Del Piero si Ibrahimovic. Despre lovitura data de torinezi, antrenorul actualului loc doi din "Il Calcio", Carlo Ancelotti, a afirmat: "Mutu la Juve? E un mare campion, dar pentru noi e bine ca nu va juca decat in finalul campionatului".
Chelsea, club care i-a reziliat contractul in urma depistarii sale pozitive la controlul antidoping, a anuntat ca intentioneaza sa blocheze achizitionarea jucatorului roman de catre Juve. "Italienii au anuntat transferul jucatorului ca liber de contract, dar Chelsea va cere o compensatie financiara pentru a acoperi pierderea de 13,7 milioane de lire sterline. Chelsea detine inca certificatul international de transfer si nu il va elibera decat dupa ce apelul formulat de Mutu dupa ce i-a fost reziliat contractul va fi judecat de federatia engleza, acest lucru urmand sa se intample in urmatoarele zece zile", a scris cotidianul "Evening Standard". Sursa noteaza ca Chelsea s-a dispensat de Mutu pana sa afle decizia FA, a criticat blandetea sanctiunii si a angajat avocatii pentru a cere daune. "Daca Chelsea va esua in tentativa de a obtine o suma de transfer de la Juventus, s-ar putea adresa justitiei. Englezii sunt hotarati sa recupereze ceva din suma de 15,8 milioane de lire sterline platita pentru Mutu", a precizat cotidianul britanic. "Evening Standard" citeaza si un reprezentant al gruparii londoneze, care a declarat ca pozitia clubului a ramas neschimbata. "Cu siguranta meritam o compensatie de la noul club al lui Mutu. Nu poti sa spui la revedere unei sume de 13 milioane de lire sterline", a afirmat oficialul, sub protectia anonimatului. Pentru a inchide gura britanicilor, Juventus l-a oferit cu titlu gratuit pe fundasul Igor Tudor.

Salariu de 1 milion de euro, avere de peste 10 milioane!

Trei milioane de euro era salariul pe care "Briliantul" il castiga pe an la Chelsea (foto), cam 60.000 de euro pe saptamana si 8.500 de euro pe zi! Acum, la Torino, el trebuie sa se multumeasca doar cu un venit anual de un milion de euro. Printre "micile" placeri pe care si le-a permis anul trecut s-au numarat un performant telefon mobil in valoare de 22.000 de euro si un ceas incrustat cu diamante pentru care a scos din buzunar 48.000 de euro. Tot in 2004, atacantul si-a schimbat masina, renuntand la un Aston Martin Vanquish pentru un Ferrari 360 Modena care l-a costat 150.000 de euro, precum si o casa cu etaj intr-un luxos cartier londonez pentru care jucatorul s-a angajat sa plateasca circa 600.000 de euro. Mai mult, Adi a reusit sa vanda prestigiosului "The Sun", contra a 300.000 de euro, drepturile exclusive de imagine asupra petrecerii de inaugurare a locuintei.
in timp, transferul sau de la Dinamo, club care il platea cu 80.000 $ pe sezon, la Internazionale Milano i-a adus un venit de 600.000 $ pentru o jumatate de an de sezon. La Verona, in primul an, atacantul a castigat 1 milion de dolari, iar in cel de-al doilea salariul sau a ajuns la 1,2 milioane $. A urmat AC Parma, club care i-a asigurat un salariu de 1,4 milioane $. in tara detine doua automobile Porsche, iar in Italia un iaht de tip Persching, ancorat in Sardinia.
Dupa ce a inaugurat clubul "Life" din centrul Bucurestiului, Adrian Mutu a pus in miscare si o fabrica de blugi. Produsele poarta marca "Ten lifes", dupa numele iahtului sau ancorat la Ibiza, doritorii putand achizitiona deja din magazinul deschis la Paris impreuna cu designerul Rossi Barbarosa blugi la 250 de euro bucata si geci la 600 de euro. Cum afacerea pare rentabila, Mutu a anuntat ca vrea sa-si extinda piata de desfacere si la Cannes, Monte Carlo si Londra. in concluzie, o avere estimata la peste 10 milioane de euro!(Florin Preoteasa)

Actorul Adrian?

Adrian poate deveni in curand actor. Potrivit ProSport, Constantin Cosma, un tanar regizor roman, vrea sa ii propuna fotbalistului rolul principal intr-un lungmetraj de actiune. "Mutu se potriveste perfect cu personajul. Speram sa il convingem sa accepte rolul", a spus regizorul pentru cotidianul de sport numarul unu din Romania. Actiunea filmului e concentrata asupra unei bande de patru tineri, trei baieti si o fata, ce vor sa se razbune pe o grupare criminala care comite mai multe nereguli. Printre numele grele care vor face parte din distributia lungmetrajului le reamintim pe cele ale lui Mircea Diaconu si Manuela Harabor.
in strainatate e la moda ca fotbalistii sa devina actori. Cele mai recente exemple sunt ale francezilor Eric Cantona si David Ginola.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.