Consiliul Concurentei a solicitat principalelor companii petroliere din Romania clarificari privind motivele care au stat la baza cresterii recente a preturilor la pompa ale carburantilor livrati, urmand sa declanseze o investigatie daca va constata
Consiliul Concurentei a solicitat principalelor companii petroliere din Romania clarificari privind motivele care au stat la baza cresterii recente a preturilor la pompa ale carburantilor livrati, urmand sa declanseze o investigatie daca va constata intelegeri anticoncurentiale. Potrivit unui comunicat al institutiei de reglementare in domeniul concurentei, firmele de la care Consiliul a solicitat informatii sunt Petrom, Lukoil Downstream, Rompetrol, OMV Mineraleoel, Agip, MOL Romania Petroleum Products si Shell Romania. Consiliul Concurentei va monitoriza, in continuare, fluctuatia preturilor la carburanti practicate de societatile distribuitoare, precum si cauzele care vor determina aceste modificari. "Se va analiza in acelasi timp daca deciziile de crestere a preturilor la carburanti efectuate de societatile active in acest domeniu sunt sau nu determinate de o eventuala intelegere intre aceste societati, incalcandu-se astfel prevederile articolului 5 din Legea concurentei 21/1996, care interzice in mod expres astfel de practici", se precizeaza in comunicat. Recent, firmele mentionate au majorat pretul benzinei fara plumb cu 600 de lei pe litru, la 29.900 lei pe litru. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.