Administratia prezidentiala si Secretariatul General al Guvernului au depus ieri o actiune comuna in justitie, prin care au cerut Curtii de Apel Bucuresti constatarea nulitatii decretului 1.164 din decembrie 2004, privind gratierea unor persoane, pri
Administratia prezidentiala si Secretariatul General al Guvernului au depus ieri o actiune comuna in justitie, prin care au cerut Curtii de Apel Bucuresti constatarea nulitatii decretului 1.164 din decembrie 2004, privind gratierea unor persoane, printre care si Miron Cozma. SGG este coautor, pentru ca decretul a avut nevoie si de semnatura primului-ministru, arata un comunicat al Presedintiei. De asemenea, se precizeaza ca, daca justitia va constata nulitatea decretului de gratiere, devine nul si decretul de revocare a gratierii, emis de Ion Iliescu la doar doua zile distanta.
MOTIVE. Presedintia si-a motivat actiunea cu doua argumente. Primul tine de faptul ca gratierea a fost facuta nu din motive umanitare, ci politice. ""Acordarea acestor gratieri individuale, dupa caz, s-a facut pe motive politice, pune in pericol ordinea publica si stabilitatea constitutionala, incalca drepturile si libertatile victimelor, submineaza autoritatea si infaptuirea justitiei, prestigiul autoritatilor publice si stabilitatea economica (a€¦)"", se arata in actiune. Al doilea motiv este vicierea consimtamantului primului-ministru, intrucat Adrian Nastase a sustinut prin declaratii publice ca nu stie despre ce decret este vorba. (Monica Iordache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.